Gaminimo eiga

Visų pirma didelėje gilioje keptuvėje išlydžiau pusę sviesto, supyliau aliejų ir pakepinau susmulkintą česnaką bei svogūną, kol gražiai pagelto. Tada supyliau ryžius ir pastoviai maišydama kepinau apie 2-3 minutes. Vėliau atėjo eilė vynui. Supyliau vyną ir maišiau, kol vynas visas susigėrė į ryžius. Tai įvyko gana greitai.

Susigėrus vynui, atėjo eilė sultiniui (jį pačioje pradžioje pasigaminau sultinio kubelius užpylusi verdančiu vandeniu). Užpyliau du nedidelius samtelius vyno ant ryžių ir praktiškai pastoviai maišiau, kol vėl neliko skysčio, tada vėl du samtelius užpyliau, vėl maišiau kol skysčio nebeliko, vėl du samtelius užpyliau ir taip, kol pasibaigė sultinys.

Tiesa, tuo pačiu pasigaminau grybus kitoje keptuvėje (Supjausčiau pievagrybius plonomis riekelėmis ir kepiau ant sviesto, kol skystis išgaravo (sudėjau petražoles ir krapus, dar šiek
tiek druskos užbėriau)). Kai gaminau su voveraitėmis, jų nepjausčiau, labai gražiai atrodė sveikos. Paruoštus grybus sudėjau į ryžius, subėriau sūrį, viską išmaišiau, uždengiau dangčiu keptuvę ir dar palaikiau išjungus ugnį apie 5 min.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai