Trapūs ir burnoje tirpstantys filo tešlos krepšeliai su riešutais papuoš tiek kasdienį, tiek šventinį stalą. Beje, šie desertai yra sotūs, tad pasimėgaus visi norintieji. Filo tešlos krepšelius su riešutais neabejotinai gaminsite dar ne kartą.

Gaminimo eiga

* 3 „Mantinga“ filo tešlos sluoksnius pertepkite lydytu sviestu ir supjaustykite gabaliukais (maždaug 10–15 cm viena kraštinė).

* Keksiukų keptuvę apverskite ir išdėliokite filo tešlos lakštelius taip, kad gautumėte krepšelių formą.

* Apspauskite tešlos karštelius ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10 minučių.

* Riešutus ir džiovintus vaisius pasmulkinkite peiliu, sumaišykite su skrudintomis kokosų drožlėmis, vanilės ekstraktu, medumi ir cinamonu. Gerai išsukite.

* Iškepusius filo tešlos krepšelius pripildykite riešutų ir džiovintų vaisių įdaru ir patiekite.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai