Ingredientai

Miltų 2 puodelis
Rudasis cukrus 1 puodelis
Cukraus 0.5 puodelis
Vandens 1.2 puodelis
Obuolių 3 puodelis
Razinos 1 puodelis
Migdolų 0.5 puodelis
Migdolų esencija 0.5 šaukštelis
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, rudąjį cukrų, avižas ir sviestą, kol gausis trupiniai. Maždaug 1 puodelį trupinių atidėkite į šalį.

Likusius supilkite ant kepimo formos dugno ir pirštais suformuokite pagrindą.

Obuolius nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

Puode sumaišykite cukrų su krakmolu, užpilkite šaltu vandeniu ir nuolat maišydami kaitinkite, kol sutirštės. Pavirkite dar pora minučių, supilkite migdolų ekstraktą, suberkite paruoštus obuolius, išmirkytas razinas ir migdolų drožles.

Viską gerai išmaišykite ir supilkite ant paruošto pyrago pagrindo. Ant viršaus užbarstykite likusius trupinius.

Kepkite įkaitintoje iki 170 laipsnių orkaitėje 40-45 minučių arba kol gražiai apskrus.

Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių.