Ingredientai

Padui: įprastų kvietinių miltų 250 ml
smulkių avižinių dribsnių 50 ml
smulkiai trintuvu sukapotų pakepintų žemės riešutų 75 ml
sviesto 9 v. š.
rudojo cukraus v. š.
druskos žiupsnelis
Kremui: kiaušinio trynių 3 vnt.
pieno 500 ml
vanilinio cukraus
rudojo cukraus v. š.
krakmolo 50 g
vaisių
Tai puikus desertas, kurio vanilės aromatas ir traškus kepintų riešutų padas tiesiog užburia.

Gaminimo eiga

Šio deserto receptu dalijasi tinklaraštis „Lieknos bitės“.

Gaminimas:

  1. Paruoškite riešutus: žemės riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje ir, nuvalę luobeles, smulkintuvu sukapokite smulkiai, tačiau ne iki miltų,
  2. Sudėkite likusius pagrindo ingredientus ir gerai ištrinkite rankomis iki vientisos masės, ja išklokite apvalaus kepimo indo dugną ir suformuokite vos aukštesnes sieneles. Kepkite 15 min. 180 laipsnių temperatūroje. Kepimui rinkitės kietą kepimo skardą tvirtu pagrindu, nes tartaletės dugną bus gana sunku išimti dėl trapumo.
  3. 250 ml pieno išplakite su kitais kremo ingredientais, o kitą dalį pieno užvirkite. Kai pienas užvirs, nukelkite nuo kaitros ir lėtai pilant ir plakant, supilkite pieno plakinį. Kelkite kremą ant lėtos kaitros ir maišydami virkite dar kelias minutes, kol kremas sutirštės. Kremą supilkite ant pagrindo ir pastatykite į šaldytuvą atvėsti.
  4. Paruoštą pyragą puoškite šviežiomis braškėmis ir vynuogėmis.
Tinklaraštis „Lieknos bitės“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai