Ingredientai
Tokį pyragą galite išsikepti ir su kitokiu įdaru - grybų, mėsos arba kitokių mėgstamų daržovių.
Gaminimo eiga
Varškę sumaišykite su aliejumi, druska ir kiaušiniu. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Greitai užminkykite tešlą. Paruoštą tešlą suvyniokite į maistinę polietileno plėvelę ir pusei valandos padėkite į šaldytuvą.
Kepimo formą sutepkite riebalais ir apibarstykite miltais. Tešlą iškočiokite, perkelkite į kepimo formą ir suformuokite kraštelius. Keliose vietose tešlą subadykite šakute, kad kepant ji nesideformuotų.
Brokolius nuplaukite, sulaužykite į žiedynėlius, nupjaustykite storuosius stiebus. Rūkytą šoninę supjaustykite griežinėliais. Vyšninius pomidorus nuplaukite. Brokolius keturias minutes virkite pasūdytame vandenyje, po suberkite į sietelį ir perplaukite šaltu vandeniu.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Daržoves ir rūkytos šoninės gabalėlius tolygiai paskirstykite ant tešlos. Kiaušinį, kiaušinio trynį ir grietinėlę išplakite. Į plakinį įmaišykite tarkuotą sūrį, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Šia mase užpilkite daržoves. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę it kepkite 45 minutes.
Atsiliepimai