Ingredientai

obuoliai 6 vnt.
jūsų mėgstamų miltų 1 stiklinė
migdolų riešutų 200 g
aliejaus 0.5 stiklinės
medaus 5 v. š.
šaltalankių sulčių (galima keisti citrinos ar apelsinų sultimis) 2 v. š.
kepimo miltelių 2 a. š.
cinamono 3 a. š.
druskos žiupsnelis
Rekomenduojame išbandyti interneto platybėse atrastą receptą, kurį papildėme keliais savo mėgstamais ingredientais ir gavome nerealų rezultatą. Beje, jei jums netinka pieno produktai, šis pyragas skirtas būtent jums.

Gaminimo eiga

1. Obuolius nulupkite, išvalykite, supjaustykite griežinėliais ir sumaišykite su cinamonu ir 1 v. š. medaus.
2. Migdolų riešutus maistiniu smulkintuvu sumalkite iki miltų masės.
3. Kiaušinius, aliejų, medų, druską ir šaltalankių sultis išplakite iki vientisos masės.
4. Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais bei migdolų miltais. Pamažu sausą masę įmaišykite į drėgną masę.
5. Obuolius berkite į tešlą ir gerai išmaišykite. Tešlą pilkite į popieriumi išklotą kepimo formą.
6. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių.
Skanaus!

Receptu dalijasi tinklaraštis „Lieknos bitės“.

Tinklaraštis „Lieknos bitės“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai