Ingredientai
Jaunos cukinijos
2
vnt.
Česnako skiltelė
2
vnt.
Kiaušinis
1
vnt.
Miltai
5
v. š.
Druska
0.5
a. š.
Pipirai
pagal skonį
Varškės sūris
100
g
Saulėje džiovinti pomidorai
8
vnt.
Porcijos: 5
Gaminimo eiga
1. Stambia tarka sutarkuojame cukinijas ir per marlę nuspaudžiame kiek įmanoma daugiau skysčio – spauskite stipriai, kad cukinija liktų kuo sausesnė.
2. Varškės sūrį ir saulėje džiovintus pomidorus supjaustome smulkiais kubeliais. Į dubenį dedame tarkuotą cukiniją, tarkuotą česnaką, kiaušinį, miltus, druską, pipirus, varškės sūrį ir saulėje džiovintus pomidorus. Viską gerai išmaišome.
3. Keptuvėje įkaitiname aliejų, blynelius formuojame į keptuvę dėdami po didelį šaukštą paruoštos masės. Kepame ant vidutinės ugnies po 4–5 minutes iš abiejų pusių, kol blyneliai gražiai apskrunda.
4. Iškepusius blynelius dedame ant popierinių rankšluosčių – taip pašalinamas nereikalingas riebalų perteklius. Patiekite su grietine arba graikišku jogurtu.
Atsiliepimai