blyneliai

Bulvių blyneliai, pagardinti sūriu
2014 m. balandžio 17 d. 19:36
Blyneliai su rūkytos lašišos padažu ir raudonaisiais ikrais
2014 m. balandžio 16 d. 17:44
Blynai Rytų Europos tautose jau nuo pat viduramžių buvo ypatingas patiekalas, simbolizuojantis saulę. Šioje Europos dalyje iki šių dienų yra išlikusi tradicija žiemos pabaigoje kepti ir sočiai privalgyti blynų. Taip simboliškai atsisveikinama su žiema ir džiaugsmingai pasveikinamas naujos saulės atgimimas.
Greiti sūrio blyneliai  (3)
2014 m. balandžio 10 d. 18:40
Purūs blyneliai su kefyru ir obuoliais  (5)
2014 m. balandžio 10 d. 00:15
Fantastiški ir purūs blyneliai. Jie lyg maži pyragėliai, greitai ištirpstantys burnoje. Ne veltui sulaukė tiek liaupsių!
Cukinijų blyneliai su kumpiu ir „Džiugu“  (1)
2014 m. balandžio 9 d. 18:26
Miltinius patiekalus Lietuvoje išpopuliarino Barboros Radvilaitės anyta  (7)
2014 m. balandžio 8 d. 13:44
Miltiniai patiekalai Europos ir Lietuvos dvarų virtuvėse itin išpopuliarėjo 16 amžiuje kartu su itališkos renesanso kultūros banga. Kai kurie tyrinėtojai šį amžių net vadina „pyragų amžiumi“.
Žiedinio kopūsto ir vištienos blyneliai
2014 m. balandžio 7 d. 15:00
Paragavus, pagalvojau „Papuoliau...'“ į pinkles '“negaliu sustot, kaip skanu“...
Užkepti blyneliai su vištiena ir pievagrybiais  (5)
2014 m. kovo 14 d. 00:15
Paprastas, bet labai skanus patiekalas . Nereikalauja nei ypatingai daug laiko, nei juo labiau išmonės.
Kaip iškepti plonus blynelius?  (4)
2014 m. kovo 4 d. 00:01
Ploni blyneliai idealiai tinka įdaryti įvairiais įdarais. Tešla jiems turi būti neutralaus skonio, blyneliai turi būti ploni, kad juos būtų lengva suvynioti.
Blyneliai su rūkytos lašišos padažu ir raudonaisiais ikrais  (15)
2014 m. kovo 4 d. 00:01
Blynai rytų Europos tautose jau nuo pat viduramžių buvo ypatingas patiekalas, simbolizuojantis saulę. Šioje Europos dalyje iki šių dienų yra išlikusi tradicija žiemos pabaigoje kepti ir sočiai privalgyti blynų. Taip simboliškai atsisveikinama su žiema ir džiaugsmingai pasveikinamas naujos saulės atgimimas.
Užgavėnėms - „figūrai draugiškų“ blynelių receptas  (9)
2014 m. kovo 3 d. 13:55
Užgavėnės - blynų, ir, deja, persivalgymo šventė. Sakoma, kad jei per Užgavėnes nepavalgysi, visi metai bus ne kokie. Tačiau kaip išgyventi šią blynų šventę nepersivalgant ir negraužiant savęs už prismaližiautas kalorijas ?
Ruošiamės Užgavėnėms - 5 blynų receptai
2014 m. kovo 3 d. 00:15
Kokios Užgavėnės be blynų . Čia rasite visokių - kokių tik širdis geis.
Blyneliai su ikrais  (4)
2014 m. kovo 3 d. 00:01
Blyneliai su alumi  (4)
2014 m. kovo 1 d. 00:01
Kaip iškepti skanius blynus  (26)
2014 m. vasario 28 d. 00:01
Blynus, norėdami pradžiuginti artimuosius, kepkite dažniau, ne tik per Užgavėnes!
5 kitokių blynų receptai Užgavėnėms FOTO  (1)
2014 m. vasario 27 d. 00:05
Šiais metais Užgavėnės švenčiamos kovo 4 -ąją, tačiau daugelyje vietų jos bus paminėtos jau šį savaitgalį. Ta proga skubame į pagalbą ir pristatome penkis kiek kitokių, negu įprasta, blynų receptus.
Kukurūzų miltų blyneliai
2014 m. vasario 5 d. 00:01
5 įdarai lietiniams Nuo sūraus iki saldaus!  (1)
2014 m. sausio 15 d. 10:00
Blyneliai - bene paprasčiausias patiekalas: tik keiti įdarus ir jauties visagale virtuvės burtininke.
Romėniški midijų blyneliai
2014 m. sausio 14 d. 07:00
Šiam receptui mane įkvėpė senieji Apicijaus (pirmojo Europos gurmė) receptai. Gautas rezultatas iš pažiūros primena mūsų tradicinius mėsos kotletukus. Tačiau šių blynelių faršas gaminamas susmulkinus midijas. Juk tais laikais mėsa buvo retas produktas ant romėnų stalo. Ją pakeisdavo žuvis bei jūros gėrybės. Šiai laikais gi, viskas atvirkščiai, todėl midijų blyneliais nustebinti tikrai įmanoma.
Skanieji mieliniai blynai
2014 m. sausio 12 d. 00:00
Mūsų portalo bičiulė, kulinarė Jelena, prisipažįsta, jog pati blynus valgo labai retai, tačiau jos šeima, ypač vaikas, įvairius blynus pusryčiams, pietums ir vakarienei gali valgyti kasdien.
Avižinių dribsnių blyneliai
2014 m. sausio 2 d. 00:00
„Virtuvės mitų griovėjų“ receptas.
Brokolių blynai: kai ir sveika, ir skanu  (2)
2013 m. gruodžio 29 d. 00:00
Mūsų bičiulė Jelena siūlo paragauti brokolių blynelių. Kaip žinia, šios žaliosios daržovės turi itin daug vertingųjų maisto medžiagų, tačiau jų ne visada lengva įsiūlyti mažiesiems. Gal išrankiesiems vaikams patiks blyneliai iš brokolių?
Minkšti grikių blyneliai  (3)
2013 m. gruodžio 28 d. 13:45
Liko nuo švenčių kruopų? Neskubėkite jų mesti lauk! Jei nenorite apkepuko, išeis purūs blyniukai.
„NUOSTABU": kalafiorų blyneliai su ančiuviais
2013 m. gruodžio 23 d. 12:15
Su maistu mėgstantis eksperimentuoti vyriausiasis virėjas Arūnas Jonaitis nusprendė pademonstruoti, kad per žiemos šventes galima pasigaminti ne tik tradicinių, bet ir, daugiausiai naudojant lietuviškus maisto produktus, įdomesnių, greitai paruošiamų, ir visą šeimą maloniai stebinančių patiekalų.
„NUOSTABU": kalafiorų blyneliai su ančiuviais  (4)
2013 m. gruodžio 23 d. 12:08
Su maistu mėgstantis eksperimentuoti vyriausiasis virėjas Arūnas Jonaitis nusprendė pademonstruoti, kad per žiemos šventes galima pasigaminti ne tik tradicinių, bet ir, daugiausiai naudojant lietuviškus maisto produktus, įdomesnių, greitai paruošiamų, ir visą šeimą maloniai stebinančių patiekalų.
Vroclavo gidas  (7)
2013 m. gruodžio 11 d. 06:00
Vroclavas yra didžiulis turistų dar neatrastas brangakmenis – tai miestas pietvakarių Lenkijoje esančiame istoriniame Žemutinės Silezijos regione. Jis pasižymi žavinga architektūra, daugybe upių ir tiltų bei gyvybinga didmiesčio kultūrine scena.
„Virtuvės mitų griovėjai“: avižinių dribsnių blyneliai  (4)
2013 m. gruodžio 6 d. 12:50
„Kulinarinė studija“ – naujas VMG laidų formatas, puikiai tinkantis skubantiems, bet nemėgstantiems rutinos: šioje laidų serijoje rasite paprastų, tačiau dar nepabodusių patiekalų receptus, kuriuos galite pasigaminti iš lengvai prekybos centruose ar turguje randamų produktų. Šįkart Alfas pagamins vaikams blynelių iš avižinių dribsnių.
Pietūs iš ryžių ir vandens: pamokos taupiesiems Vaikų dienos centre  (21)
2013 m. lapkričio 28 d. 00:00
„Nėra neskanaus maisto, tik mes ne visada mokame tinkamai pasigaminti“, – tvirtina Mažeikių rajono socialinių paslaugų tarnybos darbuotoja Rita Kaveckienė. Labdaringai gauti riboto asortimento maisto produktai moteriai – ne kliūtis paruošti skaniausių patiekalų. Iš šių produktų darbuotoja gamina pietus vaikams iš socialinės rizikos šeimų.
Lazerių laboratoriją įsukę trys broliai: Lietuvoje – pasaka  (312)
2013 m. lapkričio 23 d. 13:02
Išskirtinę puslaidininkių lazerių laboratoriją Vilniuje įkūrę trys broliai Vizbarai sukasi kaip vijurkai – panaudoję rizikos kapitalo fondo paramą ir toliau plečia veiklą, džiaugiasi užsakovų gausa ir konkurentų stoka. Jiems  dabartinis periodas – pasakiškas. Tik šioje pasakoje nėra lietuvių tautosakai būdingo trečiojo brolio kvailio: dvyniai Augustinas ir Kristijonas – komercinę ir techninę veiklą prižiūrintys fizikai, o trečias brolis Dominykas – vadovas.