Ingredientai
Bemielė šaldyta tešla
1
vnt.
Kiaušiniai
4
vnt.
Šaltai rūkyta šoninė
200
g
Poras
1
vnt.
Krapai
ryšulėlis
Grietinėlė
150
ml
Pienas
150
ml
Mėgstamas sūris
100
g
Druska
žiupsnelis
Juodieji pipirai
žiupsnelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Pirmiausiai šiek tiek atšildykite parduotuvėje pirktą tešlą. Ją šiek tiek pakočiokite, išklokite kepimo formą ir iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 15 min. kol ši įgaus auksinį atspalvį.
3. Vėliau švariame inde išplakite kiaušinius, pieną, grietinėlę. Į mišinį įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų, smulkintų krapų ir viską gerai išmaišykite.
4. Tuomet į jį sudėkite tarkuotą sūrį. Gautą masę supilkite ant pasiruoštos tešlos ir iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kišą kepkite dar apie 20 minučių. Šį patiekalą skanu valgyti ir šaltą.
Atsiliepimai