Ingredientai
Sviestas
75 g
Rudasis cukrus
1 stiklinė
Kiaušinių tryniai
3 vnt.
Miltų
1.25 stiklinė
Kepimo milteliai
1 šaukštelis
Pienas
9 šaukštas
Kiaušinių baltymai
3 vnt.
Rudasis cukrus
3 šaukštas
Cinamono
1 šaukštas
Sviestas
2 šaukštas
Miltų
1 šaukštas
Obuolių
2 vnt.
Porcijos: 8
Neįtikėtinai lengvas pyragas būna skanus ir kitą dieną.
Gaminimo eiga
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.
2. Išsukite minkštą sviestą ir cukrų.
3. Nuolat maišant sudėkite vieną po kito kiaušinių trynius.
4. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
5. Suberkite į išsuktą sviestą, pakaitomis pilant miltus ir pieną.
6. Sudėkite išplaktus kiaušinių baltymus.
7. Išpilkite tešlą į pateptą 24 cm skersmens formą.
8. Sumaišykite į trupiningą masę viršaus sudedamąsias dalis: sviestą, cukrų, cinamoną ir miltus. Ištrupinkite ant tešlos.
9. Pyrago pakraščiais išdėliokite obuolių skilteles.
10. Kepkite apie 30 minučių.