Ingredientai

mėsos 1.5 kg
paprikos 4 vnt.
druska pagal skonį
juodieji pipirai pagal skonį
kalendra pagal skonį
krapai žiupsnelis
bazilikas žiupsnelis
Porcijos: 5
Chašlama – troškinta mėsa, kuri gaminama visame Kaukaze įviairiomis progomis ir kiekviena šeimininkė turi savo receptą. Kaukaze chašlama gaminama iš avienos, kuri riebesnė, tačiau tinka ir jautiena. Vieniems chašlama labiau primena troškinį, kiti sako, kad tai tiršta sriuba.

Gaminimo eiga

1. Mėsą pjaustyti gabalais, mažesniai nei kaip šašlykui. Jei bus kaulas, palikite jį.

2. Daržoves pjaustyti žiedais ir dėti sluoksniais – daržovės, mėsa, daržovės ir vėl mėsa, kol užpildysite puodą. Kiekvieną sluoksnį pabarstyti druska ir pipirais.

3. Ant viršaus dėti dvi dideles saujas smulkintų žolių. Ir užpilti alumi. Vandens nepilti!

4. Puodą statyti ant ugnies.

5. Užvirus sumažinti ugnį ir ant silpnos ugnies troškinti chašlama apie 2-3 valandas.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai