Ukrainietiški barščiaisriuba, kuri ir soti, ir šildanti. Jos paruošimui reikia skirti laiko, tačiau viską atperka gautas rezultatas. Kuo ukrainietiški barščiai tirštesni, tuo skanesni.

Gaminimo eiga

1. Kiaulienos šonkaulius trumpai apkepiname keptuvėje įkaitintame aliejuje (iš abiejų pusių ). Į puodą su užvirintu vandeniu dedame apkepintus kiaulienos šonkaulius, lauro lapus ir kelis pipirus, verdame. Nugraibome susidariusias putas.

2. Burokėlį bei morkas sutarkuojame burokine tarka ir dedame į vieną dubenį. Kopūstą pjaustome juostelėmis. Bulves pjaustome kubeliais. Svogūną susmulkiname.

3. Į keptuvėję beriame smulkintą svogūną ir kepiname kol suminkštės. Dedame tarkuotą buroką ir morkas, užpilame trupučiu sultinio iš puodo, uždengiame dangčiu, ir troškiname ant mažos ugnies. Šiek tiek patroškinus dedame pomidorų pastą, druskos, cukraus, išmaišome ir dar šiek tiek patroškiname.

4. Kai kiaulienos šonkauliukai bus jau beveik išvirę, į puodą dedame bulves ir kopūstą, beriame druskos (maždaug 1 arbatinį šaukštelį litrui vandens). Viriname ant mažos ugnies maždaug 10-15 minučių, į puodą sudedame keptuvės turinį ir dar paviriname apie 15 minučių. Visai prieš baigiant virti ukrainietiškus barščius beriame smulkiai pjaustytus žalumynus ir kelias minutes pakaitiname.

patarimupasaulis

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai