Ingredientai

Pienas 800 ml
Cukrus 1 puodelis
Vanduo 5 šaukštai
Vanilės ekstraktas 1 šaukštelis
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Metaliniame dubenėlyje kaitinkite ant mažos ugnies cukrus, kol šis pradės lydytis. Įpilkite vandens ir maišant virkite apie 10 minučių.

Gautą karamelę supilkite į apvalią pyrago formą. Išlyginkite ir palikite, kad sutirštėtų.

Į didelį dubenį supilkite pieną, kondensuotą pieną, vanilės ekstraktą ir įmuškite kiaušinius. labai gerai išplakite.

Plakinį atsargiai supilkite į kepimo formą ant sutirštėjusios karamelės (pilkite taip, kad karamelė ir plakinys nesusimaišytų).

Kepimo indą uždenkite kepimo folija ir įstatykite į skardą aukštais kraštais, iki pusės pripiltą vandens.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą 40 minučių.

Palaukite kol pyragas atvės, dėkite nakčiai į šaldytuvą.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai