Ingredientai
Kondensuotas pienas
400
ml
Pienas
800
ml
Kiaušiniai
4
vnt.
Cukrus
1
puodelis
Vanduo
5
šaukštai
Vanilės ekstraktas
1
šaukštelis
Porcijos: 10
Gaminimo eiga
Metaliniame dubenėlyje kaitinkite ant mažos ugnies cukrus, kol šis pradės lydytis. Įpilkite vandens ir maišant virkite apie 10 minučių.
Gautą karamelę supilkite į apvalią pyrago formą. Išlyginkite ir palikite, kad sutirštėtų.
Į didelį dubenį supilkite pieną, kondensuotą pieną, vanilės ekstraktą ir įmuškite kiaušinius. labai gerai išplakite.
Plakinį atsargiai supilkite į kepimo formą ant sutirštėjusios karamelės (pilkite taip, kad karamelė ir plakinys nesusimaišytų).
Kepimo indą uždenkite kepimo folija ir įstatykite į skardą aukštais kraštais, iki pusės pripiltą vandens.
Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą 40 minučių.
Palaukite kol pyragas atvės, dėkite nakčiai į šaldytuvą.
Atsiliepimai