Ingredientai
čioriso dešra
200
g
svogūnas
1
vnt.
saldžioji bulvė
1
vnt.
pomidorai
2
vnt.
kiaušiniai
3
vnt.
raudonėlis
1
a. š.
adžika
50
g
petražolės
10
g
česnakas
2
skiltelės
sviestas
30
g
čiobrelis
5
g
mocarelos sūris
100
g
petražolės
10
g
druska ir pipirai
pagal skonį
Porcijos: 3
Bulvių apkepas – puikus pasirinkimas tiek šeimos vakarienei, tiek draugų susitikimui. Taip pat jis gali būti pasiūlytas kaip užkandis šventėse ar iškilmingos vakarienės metu. Bulvių apkepas – labai skanus ir įvairiapusiškas patiekalas, kuris gali papuošti stalą.
Gaminimo eiga
* Keptuvėje pakepinkite kubeliais supjaustytą čioriso dešrą kartu su smulkintu česnaku, sviestu bei čiobreliu. Kepkite 5 minutes, kol apskrus dešra.
* Suberkite smulkintus svogūnus, saldžiąją bulvę, pomidorus ir nuolat maišydami kepkite 10 minučių arba kol suminkštės salžioji bulvė.
* Dubenėlyje išplakite kiaušinius, adžiką, raudonėlį, druską ir pipirus iki vientisos masės.
* Į kepimo indą sudėkite keptas daržoves ir čioriso dešrą. Užpilkite kiaušinio su prieskoniais plakiniu, įdėkite mocarelos sūrio ir kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes.
* Iškeptą apkepą apiberkite šviežiomis petražolėmis.
* Atvėsusį apkepą laikyti atšaldytą šaldytuve. Suvartoti per 2-3 dienas.
Atsiliepimai