Ingredientai
saliero gumbas
1
vnt.
česnakas
2
skiltelės
petražolės
10
g
sviestas
30
g
grietinėlė
200
g
dižono garstyčios
20
g
kietasis sūris
50
g
čiobrelis
1
g
druska ir pipirai
pagal skonį
Porcijos: 3
Išbandykite salierų apkepą: sluoksniuoti salierai su kreminiu sūrio padažu – išskirtinio garnyro idėja. Labai tinka prie mėsos patiekalų arba gali būti patiekiamas kaip vegetariškas patiekalas. Salierų apkepą pateikite karštą.
Gaminimo eiga
* Nuluptą saliero šaknį supjaustykite plonais griežinėliais.
* Kepkite česnako skilteles svieste ant mažos ugnies, kad česnakas būtų švelniai apskrudęs, bet nepridegęs.
* Ten pat supilkite grietinėlę, dižono garstyčias ir užvirinkite.
* Tada sudėkite pjaustytus salierus ir pavirkite 2 min.
* Perdėkite apvirtus salierus į kepimo indą, likusį padažą užpilkite ant viršaus.
* Ant viršaus užtarkuokite kietąjį sūrį ir pabarstykite čiobreliais.
* Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min.
* Iškepusį apibarstykite šviežiomis petražolėmis ir iškart patiekite.
* Pilnai atvėsusį apkepą laikyti šaldytuve ir suvartoti per 3–4 dienas.