Ingredientai

Konservuoti ar virti avinžirniai 150 g
Šaldyti špinatai arba 40 g šviežių 200 g
Maža cukinija 200 g
Česnakas 3 skiltelės
Nedidelis svogūnas 1 vnt.
Švieži rozmarinai arba petražolės sauja
Juodieji pipirai 0.25 a. š.
Kuminai 1 a. š.
Kalendros milteliai 1 a. š.
Kalendros milteliai 1 a. š.
Chia sėklos + 6 v. š. vandens 2 v. š.
Druska pagal skonį
Kanapių ar kitos mėgstamos sėklos
Porcijos: 6
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų! Šįkart už receptą dėkojame Rimai ir tinklaraščiui Sveikas receptas.

Gaminimo eiga

1. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.

2. Špinatus užpilame karštu vandeniu, palaikome 5 minutes ir gerai nusunkiame. Naudojant šviežius špinatus pakanka nuplauti.

3. Čija sėklas užpilti vandeniu ir palikti 5 minutėms brinkti.

4. Cukiniją supjaustome skiltelėmis ir kartu su avinžirniais, prieskoniais, špinatais, svogūnų, česnakais, rozmarinas, citrinos žievelę, aliejumi sudedame į trintuvą ir susmulkiname iki vientisos masės.

5. Į tešlą supilame miltus, čija sėklas, išmaišome.

6. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir ištepame aliejumi.

7. Rankomis formuojame nedidelius kepsnelius ir kepame orkaitėje apie 20 minučių kol gražiai paruduos, 180 laipsnių temperatūroje.

Skanaus!
Projektas „Tapk auGalingas“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai