Porcijos: 4
Šis receptas puikiai tiks dienoms be mėsos. Vegetarų dievinami avinžirniai mums dovanoja krūvą B grupės vitaminų, taip pat – kalcį, magnį bei fosforą. Todėl, kiekvienas šio patiekalo kąsnis – vertingas. Patiekalo netikėtumu tampa trintos bulvės su aguonomis. Jei mėgstate itin tradicinę, „mėsinę“ virtuvę, šis patiekalas jus nustebins.

Gaminimo eiga

1. Susmulkinkite avinžirnius trintuvu.

2. Svogūnus ir česnakus supjaustykite kuo smulkiau, sumaišykite su avinžirnių pasta, sudėkite morkas, citrinų sultis, sojų padažą, džiūvėsėlius, muskato riešutą ir kruopščiai išmaišykite.

3. Suformuokite nedidelius kotletukus ir išvoliokite džiūvėsėliuose, apkepinkite su augaliniu aliejumi 5-7 min. iš kiekvienos pusės.

4. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, sutrinkite į tyrelę, suberkite aguonas ir išmaišykite.

5. Kotletus patiekite su tyrele.

Rekomendacijos:
Norint, kad tyrelė būtų skanesnė bei pikantiškesnė, paprastą pieną galima pakeisti migdolų pienu.

BONDUELLE

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Čekiški kotletai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Čekiški kotletai

Daržovių kotletukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Daržovių kotletukai

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

Grikių ir cukinijų kotletukai
Lengvai paruošiamas
30 min.

Grikių ir cukinijų kotletukai

Blynai su lašiša ir ikrais
Lengvai paruošiamas
20 min.

Blynai su lašiša ir ikrais

Cukinijų blynai su varške
Lengvai paruošiamas
30 min.

Cukinijų blynai su varške

Lazanija su varške
Reikia pasistengti
1 val.

Lazanija su varške

Veganiški kibinai
Reikia pasistengti
1 val.

Veganiški kibinai