Ingredientai

sviesto 100 g
agavų sirupo 0.5 puodelio
kiaušinių 2 vnt.
migdolų miltų 250 g
kvietinių miltų 100 g
šviežių, susmulkintų rozmarinų 1 sauja
šviežiai spaustų apelsinų sulčių 0.5 puodelio
pieno 0.5 puodelio
cukraus pudros v. š.
Šviežio rozmarinų šakelių papuošimui

Gaminimo eiga

1. Orkaitę iš anksto įkaitinkite iki 160 laipsnių.

2. Minkštą kambario temperatūros sviestą plakite su agavų sirupu iki purios masės. Po vieną įmuškite ir gerai išmaišykite kiaušinius.

3. Suberkite miltus, pasmulkintus rozmarinus, supilkite 1/3 puodelio sulčių bei pieną ir gerai išmaišykite.

4. Tešlą supilkite į apvalią kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite apie 40–45 minutes. Iškepusiam pyragui leiskite atvėsti.

5. Glajui cukraus pudrą sumaišykite su apelsinų sultimis iki vientisos konsistencijos. Apliekite juo atvėsusį pyragą. Pyragą dekoruokite karštame vandenyje pamirkytomis ir cukraus pudroje apvoliotomis rozmarinų šakelėmis arba apelsino griežinėliais.

Receptu dalijasi IKI.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai