Ingredientai
„Iki“ makaronai
100
g
„Iki“ sviestas
30
g
„Iki“ čiobreliai
5
g
„Iki“ miltai
30
g
malta ciberžolė
1
a. š.
„Iki“ pienas
400
ml
„Iki“ „Edamas“ sūris
150
g
džiūvėsėliai
30
g
prieskoniai makaronams
1
a. š.
čili pipiras
1
vnt.
laiškiniai svogūnai
20
g
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
* „Iki“ makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės.
* Keptuvėje išlydykite „Iki“ sviestą, suberkite „Iki“ miltus, maltą ciberžolę, išmaišykite, pakepkite ir supilkite „Iki“ pieną. Išmaišykite, įmeskite čiobrelio šakeles.
* Padažui užvirus čiobrelį ištraukite. Supilkite nusunktus makaronus, gerai išmaišykite. Tada suberkite „Iki“ „Edamo“ sūrį (šiek tiek jo palikite apibarstymui) ir vėl gerai išmaišykite.
* Makaronų ir sūrio masę supilkite į oro gruzdintuvei tinkamą kepimo indą, apibarstykite likusiu sūriu, džiūvėsėliais, prieskoniais makaronams ir kepkite gruzdintuvėje – 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
* Iškepusį makaronų apkepą apibarstykite smulkintais čili pipiru ir laiškiniais svogūnais.
Atsiliepimai