Ingredientai

moliūgų minkštimo 400 g
miltų 400 g
medaus 300 g
sviesto 300 g
kiaušinių 3 vnt.
smulkintų anakardžių riešutų 0.5 stiklinės
aliejaus 2 v. š.
kepimo miltelių 2 a. š.
Porcijos: 5

Gaminimo eiga

1. Pirmiausia, pašildykite ir ištirpdykite medų. Tuomet jį suplakite su kiaušiniais ir aliejumi.

2. Kitame inde sutarkuokite moliūgą, sudėkite į jau turimą masę, išmaišykite.

3. Tada sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir susmulkintus riešutus. Viską sudėkite į moliūgo tešlą. Ją pilkite į aliejumi išteptą kepimo formą, kurią pašaukite į orkaitę. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 45 minutes.

4. Ištraukite, leiskite šiek tiek atvėsti. Skanaus!

Patarimai:

* Jei norisi visiškai apsaldinti gyvenimą, tokį dar šiltą moliūgų pyragą verta valgyti su vaniliniais ledais.

* Tuo tarpu mėgstantys saldumo ir rūgštumo derinį, galėtų desertą gardinti graikišku jogurtu.

Receptu dalijasi Maxima.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai