Ingredientai
Svogūnai
2
vnt.
Grietinėlė
500
ml
Alyvuogių aliejus
2
šaukštai
Česnakai
3
skiltelės
Kietasis sūris
200
g
Malti džiūvėsėliai
1
šaukštas
Petražolės
žiupsnelis
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Nupjauti moliūgo viršūnėlę ir išimti minkštimą.
Svogūnus ir moliūgo minkštimą supjaustyti kubeliais, patroškinti, kol suminkštės. Daržoves sutrinti plakikliu, pridėti kapoto česnako, supilti grietinėlę ir užvirti. Pagardinti aliejumi, druska, pipirais ir tarkuotu sūriu.
Sriubą pateikti karštą moliūgo puodynėlėje, puošti džiūvėsėliais ir petražolėmis.
Atsiliepimai