Tofu varškės kepsneliai – ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Augalinio maisto ir tūkstančio skonių chameleonu vadinamą sojų pupelių varškę – tofu – įprasta naudoti tiek troškiniuose ir sriubose, tiek pagardinti salotoms ir kepti pyragams.

Gaminimo eiga

1. Tofu gabalėlius supjaustykite į 12 vienodo dydžio stačiakampių, juos nusausinkite popieriniu rankšluosčiu – spauskite tofu kelis kartus, kad pasišalintų visas skystis.

2. Tuomet kavos pupelių malūnėliu ar rankiniu trintuvu susmulkinkite jūros dumblių lapus; jeigu prietaisų neturite – lapus smulkiai suplėšykite arba supjaustykite.

3. Tada kiekvieną tofu gabalėlį iš vienos pusės įspauskite į smulkintus jūros dumblių gabalėlius ir sudėkite vieną ant kito po 4-5 į bokštelį. Bokštelį perpjaukite išilgai ir atsargiai susmeikite dantų krapštukais.

4. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite kepsnelių skrudinimui reikalingą tešlą – suberkite miltus, prieskonius, kepimo miltelius ir palaipsniui supilkite vandenį; tešla turėtų būti tiršta, kad nenukristų nuo tofu kepsnelių.

5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame kepkite į tešlą panardintus tofu kepsnelius – abi kepsnelių puses kepkite po kelias minutes, kad švelniai paruduotų. Iškepusius kepsnelius galite nusausinti popieriniu rankšluosčiu.

Skanaus!

Receptu dalijasi „Lidl“.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai