aA
Atėjo laikas į rinkimų komisijas deleguoti ir policijos atstovus, sako Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas.
Zenonas Vaigauskas
Zenonas Vaigauskas
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

"Matyt, jau atėjo laikas, kad į rinkimų komisijų sudėtis, į Vyriausios rinkimų komisijos sudėtis, jog ir policija turėtų savo atstovus. Būtų glaudus ryšys tarp rinkimų komisijos ir policijos pareigūnų, kurie tiria tokius dalykus. Policija, manau, yra vienintelė institucija, kuri gali operatyviai priimti sprendimus", - penktadienį per VRK posėdį sakė Z.Vaigauskas.

Dėl galimo rinkėjų papirkinėjimo per išankstinį balsavimą ir rinkimų dieną policija Lietuvoje iš viso yra pradėjusi daugiau kaip dešimt ikiteisminių tyrimų. VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas yra patvirtinęs, jog daugiausiai skundų sulaukta dėl Darbo partijos kandidatų.

VRK vadovas taip pat užsiminė, kad galimas rinkimų rezultatų panaikinimas realiausiai gresia dviejose rinkimų apygardose, Zarasų-Visagino ir Vilniaus-Trakų.

VRK yra sulaukusi daugybės skundų ne tik dėl galimo rinkėjų papirkinėjimo, bet ir dėl rinkimų komisijų darbo: skųstasi dėl šiukšliadėžėje rastų biuletenių, klaidų protokoluose, netgi dėl balsų iš viso nesugebėjusios suskaičiuoti komisijos ir tą darbą palikusios apygardos komisijai.

Po sekmadienį vykusių parlamento rinkimų pirmojo turo daugiamandatėje apygardoje daugiausia - 19,84 proc. balsų gavo Darbo partija. Antri su 18,38 proc. balsų liko socialdemokratai, treti - konservatoriai su 15,06 proc. balsų. Liberalų sąjūdis surinko 8,57 proc. balsų, Drąsos kelio partija - 7,98 proc., partija "Tvarka ir teisingumas" - 7,31 proc., Lietuvos lenkų rinkimų akcija - 5,83 procento.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Nuo vienos priklausomybės prie kitos: užkariavus garsiausius pasaulio maratonus lietuvį vilioja mistinės lenktynės (1)

Nuo dvidešimt metų trukusio rūkymo, siekusio ir du pakelius per dieną, iki pirmojo lietuvio,...

Kupiškio baldininkai – apie bankrutuojančius užsienio klientus ir į Braziliją nuvedusias žaliavų paieškas (4)

Ilgus metus nuosekliai augusi minkštų baldų karkasus gaminanti Kupiškio įmonė „Slavita“...

Skaudi nelaimė Kretingoje – ligoninėje mirė traumą patyrusi mažametė

Vėlų šeštadienio vakarą Kretingos ligoninėje mirė mažametė mergytė.

Karas Ukrainoje. Zelenskis pasmerkė Rusijos atakas prieš dujų infrastruktūrą

JAV Karo studijų instituto (ISW) teigimu, artimiausiomis savaitėmis, Ukrainai laukiant, kol į...

Prasideda lydekų sezonas: ežerai, kuriuose jų turėtų būti daugiausia 10 metų Lietuvos vandens telkinių įžuvinimo duomenys

Į Lietuvos ežerus kasmet paleidžiama daugybė žvejus mėgėjus dominančių lydekų jauniklių. Po...

Valančiūnas ir „Pelicans“ prispausti prie sienos: pralaimėjo trečią kartą paeiliui

Jono Valančiūno sezonas NBA lygoje gali baigti sekančiose rungtynėse. Naujojo Orleano...