Kauno miesto savivaldybės tarybos narė „tvarkietė" Aušra Ručienė yra operetės gerbėja - ji su partijai „Tvarka ir teisingumas" priklausančiu vyru Seimo nariu Rimantu Ručiu pristatoma kaip viena pagrindinių viešosios įstaigos „Baritonų trio" rengiamo festivalio „Operetė Kauno pilyje" rėmėjų.

„Autrolis" yra Kauno savivaldybės įmonė, kurios kontrolė perduota partijai "Tvarka ir teisingumas", tačiau A.Ručienė teigė neturėjusi jokios įtakos skiriant paramą.

„Nieko nežinau apie jokią paramą. Bet argi ją skirti kultūrai yra nusikaltimas?" - nustebo A.Ručienė.

Pavasarį nuostolingai dirbantis „Autrolis" įstaigai „Baritonų trio" skyrė 20 tūkst. litų festivaliui organizuoti, o prieš savaitę - dar 20 tūkst. litų DVD kompaktinei plokštelei gaminti.

„Autrolio" valdyba jau buvo apsisprendusi antrą kartą per metus paramos tai pačiai organizacijai neskirti, tačiau valdybos pirmininkas Laisvydas Rudžianskas vis kvietė balsuoti iš naujo. Dėl paramos skyrimo viešajai įstaigai „Baritonų trio" savivaldybės įmonės „Autrolis" valdyba šaukta net į keturis posėdžius, kol pavyko gauti sutikimą. Trys už paramos skyrimą balsavę įmonės valdybos nariai deleguoti partijos "Tvarka ir teisingumas".

„Kaune yra nusistovėjusi tokia praktika, kad savivaldybės įmonės remia kultūros renginius", - sprendimą skirti paramą „Baritonų trio" argumentavo „Autrolio" valdybos pirmininkas L.Rudžianskas.

Tačiau jis negalėjo prisiminti nė vienos kitos organizacijos, kuri šiemet būtų gavusi savivaldybės įmonės paramą.