aA
Nacionalinė teismų administracija (NTA) informuoja, kad Teisėjų etikos ir drausmės komisija (TEDK) vėl svarstys dviejų žmonių nužudymu įtariamo Drąsiaus Kedžio seserį Neringą Venckienę. Kauno apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėja į etikos sargų akiratį pateko dėl viešų pasisakymų.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

N. Venckienę TEDK apskundė ne tik Laimutė Stankūnaitė ir jos advokatas Gintaras Černiauskas, bet ir Teisėjų taryba.

Jų skunduose nurodyta, kad N. Venckienė viešai ragino žmones nevykdyti teismo sprendimų – kovo 22-ąją įvairių televizijų žiniose buvo parodytas reportažas iš Garliavos, Klonio gatvės. Čia Kauno apygardos teismo teisėja pareiškė, kad Lietuvoje nėra teisingumo ir jį kiekvienas žmogus turėtų vykdyti asmeniškai.

Šiuos N. Venckienės žodžius televizijos laidos rodė ne kartą, tiesa, prezidentė už juos nėra linkusi atleisti teisėjos.

TEDK šiemet jau yra iškėlusi vieną drausmės bylą N.Venckienei – dėl elgesio Garliavos klinikoje. Į teisėjų etikos sargų akiratį ne kartą pakliuvusi N. Venckienė praėjusiais metais buvo bausta du kartus – iš pradžių jai buvo skirtas papeikimas, bet šią nuobaudą Lietuvos Aukščiausiasis Teismas sušvelnino ir skyrė pastabą.

Vėliau antrąją drausmės bylą išnagrinėjęs Teisėjų garbės teismas prezidentei pasiūlė teisėją atleisti iš pareigų, tačiau šalies vadovė šiam pasiūlymui nepritarė. Dar kartą N. Venckienės drausmės bylą išnagrinėję teisėjai nusprendė jai skirti griežtą papeikimą.

Tada buvo konstatuota, kad N. Venckienės poelgiais buvo pažemintas teisėjo vardas ir pakenkta teismo autoritetui.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0