Kaip mojuoti iš balkono tūkstančiams žmonių D. Nausėdienė išmanė puikiai dar prieš 2019 metų prezidento rinkimus, kuriuose pergalę šventę G. Nausėda. Mat apie pirmuosius ir svarbiausius valstybėje prezidentus, monarchus, ar politikus, kaip jie turi elgtis D. Nausėdienė kitiems pasakojo dešimt metų.

O dažniausias patarimas stebint aukštuomenę buvo – „velnias slypi detalėse“.

Tiesa, 54 metų moteris tuo kartu net negalėjo įsivaizduoti, kad pirmąja šalies ponia taps pati. Ji juokėsi, jog iš kolegų, kurie, tikėtina, dabar aptarinėja ją, pasigenda profesionalių vertinimų.

Vilniaus universiteto (VU) dėstytojas Taurimas Valys LNK žinioms aprodė, kur anksčiau dirbdavo D. Nausėdienė.

Būsima pirmoji šalies ponia vos per keletą dienų iš vos kelių kvadratinių metrų darbo vietos išsikraustė į vienus prabangiausių ir seniausių šimtus kabinetų ir istorinių salių talpinančius prezidento rūmus.

„Tai buvo įžengimas į naują etapą, susipažinimas su nauja erdve ir milžiniška atsakomybe. Atsakomybės dydis tikrai neeilinis ir jis buvo juntamas“, – LNK žinioms pasakojo D. Nausėdienė.

Dianos Nausėdienės komentaras po vyro pergalės prezidento rinkimuose

Pirmųjų šalies ponių mokyklos nėra, neišmoksi to ir kasdieniame gyvenime. Tad liko vienintelis kelias – kristi į vandenį ir išmokti plaukti. Ir šias pareigas jį įvardija kaip tokias, kurios kelia daug atsakomybės ir iššūkių.

Po 10 metų pirmosios šalies ponios buvo išsiilgę ir Lietuvos žmonės. Tačiau D. Nausėdienė atvira, atiduoti savęs tiek, kiek norėjo lietuviai, neišėjo. Ir prisipažįsta, kad neužtekdavo laiko.

Tačiau tik retas žino, kad pirmoji šalies ponia, priešingai nei vyras G. Nausėda, yra intravertė, labiau mėgsta klausytis, nei kalbėti.

Nuo pareigų nepabėgsi ir vis tiek tekdavo kalbėti šimtams skirtingų žmonių. Tad nuoširdžiausi pokalbiai, pasak pačios D. Nausėdienės, gimdavo ne kamerų šviesoje, bet akis į akį.

Žmonos iš akių nepaleido ir prezidentas, turėjo vilties, kad bus vis lengviau. Nuolat laikė už rankos ir vis drąsino.

Bet reikėjo ne tik mintis dėstyti, tekdavo ir šokti, kad ir su Kalėdų seneliu.

Nuolatinis šurmulys paskandino ramybę, tai, ką labiausiai ir vertino D. Nausėdienė.

„Tai buvo labai intensyvus penkeri metai, intensyvaus ir atkaklaus darbo. Iš tikrųjų norėjosi reprezentuoti valstybę pačia aukščiausia nata. Ir tai pareikalavo nepaprastai daug ir asmeninių jėgų.

Tas chroniškas poilsio deficitas visada yra didžiulis ir jis niekaip nebuvo kompensuojamas“, – kalbėjo pirmoji šalies ponia.

Pirmoji ponia Olena Zelenska, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, Pirmoji ponia Diana Nausėdienė

Ji teigė, jog kaip galima dažniau mina dviratį, nes fizinės formos palaikymas yra stiprybės pagrindas.

Per penkerius G. Nausėdos kadencijos metus D. Nausėdienė matė ne mažiau nei pats prezidentas. O rankas spaudė ne tik šalių vadovų, ar monarchų sutuoktiniams, bet ir bendravo su pačiais aukščiausiais pasaulio lyderiais.

„Aktyviau mes bendradarbiaujame su ponia Olena Zelenska, su Brigitte Macron labai artimi ryšiai, taip ir užsimezgė glaudus ryšiai su Agata Duda, mes jau esame asmeninės draugės. Nes tas santykis yra šiltas, asmeninis, labai artimas. Natūralu, nes tai mūsų kaimynai“, – kalbėjo D. Nausėdienė.

LNK žinioms D. Nausėdienė atsakė ir į klausimą, kuris liko neatsakytas pirmojo prezidento rinkimų turo naktį. Pirmosios šalies ponios buvo klausta, kaip pasikeitė jos vyras – prezidentas G. Nausėda per pirmąją kadenciją. Pagaliau pirmoji šalies ponia į šį klausimą atsakė.

„Manau, kad prezidentas žmonių dėka, iššūkių dėka sustiprėjo. Ir aš viliuosi, kad ateinančioje kadencijoje ši stiprybė ir žmonių palaikymas padės susitvarkyti su pačiais sunkiausiais iššūkiais“, – sakė ji.

Visą LNK žinių reportažą žiūrėkite čia: