„Labai liūdna, kad gyvename laikais, kai savivaldybės pakalikai gali be jokio teismo sprendimo, be apskritai jokios institucijos nutarimo, tiesiog atvažiuoti ir barbariškai pagrobti ramius, draugiškus ir prijaukintus paukščius…“, – skaitome populiaraus Vilniaus baro socialiniuose tinkluose.

Nors baro socialiniuose tinkluose teigiama, kad dekoracijas atvažiavo išvežti be žinios – savivaldybė teigia apie būtinybę patraukti dekoracijas kavinę informavę. Išvežimo priežastis labai paprasta – dekoracijos neatitiko lauko kavinių reikalavimų.

„Šios prie lauko kavinės pastatytos dekoracijos neatitiko patvirtintų reikalavimų lauko kavinėms. Kavinės savininkas buvo apie tai informuotas, jo paprašyta nedelsiant perkelti dekoracijas į vidaus patalpas ar sandėliavimo vietą arba jas išvežti. Kadangi vietos dekoracijų sandėliavimui kavinė neturi, o suorganizuoti transporto išvežimui savininkas tą pačią dieną negalėjo, dekoracijas išvežė „Grinda“. Savininkui perduota informacija, kur ir kaip dekoracijas galima atsiimti“, – pakomentavo Gabrielius Grubinskas, Vilniaus miesto savivaldybės Ryšių su žiniasklaida specialistas.

Savivaldybė taip pat priminė, kokie reikalavimai yra keliami lauko kavinėms. Visų pirma, visa įranga turi būti funkcionali ir galima ją naudoti tik kavinės lankytojų aptarnavimui. Įranga turi atitikti higienos reikalavimus ir derėti prie aplinkos estetikos. Taip pat kavinių savininkai turi užtikrinti, kad naudojamos įrangos poveikis architektūrinei ir želdynų aplinkai būtų kuo mažesnis.