aA
Panevėžio prokurorams nepavyko apklausti Neringos Venckienės. Pagaliau atvykusi į prokuratūrą, ji pareiškė nušalinanti prokurorus. Tokius pat pareiškimus ji įteikė ir Panevėžio apylinkės bei apygardos teismams, praneša LRT Televizijos naujienų tarnyba.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė
© DELFI / Tomas Vinickas

Po trijų mėnesių pagaliau atvykusi pas Panevėžio prokurorus, N. Venckienė nebuvo apklausta, nes įteikė pareiškimą juos nušalinti. Nušalinimą ji motyvavo tuo, kad prieš dvejus metus taip pat buvo pareiškusi nepasitikėjimą Panevėžio teisėjais, todėl vadinamąją pedofilijos bylą teismas perdavė nagrinėti klaipėdiečiams.

„Nemanau, kad šiuo metu situacija yra pasikeitusi, tos sąlygos yra tokios pačios. Jei teisėjai negalėjo nagrinėti pedofilijos bylos, tai jie negali nagrinėti ir man sukurtų baudžiamųjų bylų. Tai yra esminė aplinkybė, dėl ko aš šalinu“, – aiškino ji.

Pasak N. Venckienės, teisėjai su prokurorais yra susiję, nes tie patys prokurorai dalyvauja visose bylose. Su pareikštais įtarimais trukdžius antstolio veiklai, piktnaudžiavus globėjos teisėmis ir nevykdžius teismo sprendimo ji nesutinka.

„Nesutinku, nes vaizdo įrašo, kas vyko gegužės 17-ąją, niekas nematė. Jeigu jūs pamatytumėte, manau, jūs nenorėtumėte, kad jūsų vaikams ar anūkams taip atitiktų“, – sakė ji.

Nušalinimo pareiškimą prokurorai turėtų įteikti apylinkės teismui, tačiau tokius pat pareiškimus N. Venckienė perdavė ir Panevėžio apylinkės bei apygardos teismams.

„Tą klausimą artimiausiu metu turėtų spręsti teismas. Kol nebus išspręstas nušalinimo klausimas, ji kategoriškai atsisakė atlikti bet kokius veiksmus. Prokurorui taip pat pavyko įteikti pranešimą apie pripažinimą įtariamąja, tačiau ji nepasirašė“, – teigė Panevėžio apygardos prokuratūros atstovė spaudai Vida Bielskytė.

Ar nusišalinti nuo prokurorų nušalinimo byloje svarstymo, Panevėžio apylinkės teismas apsispręs artimiausiomis dienomis.

www.lrt.lt
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Po eismo tvarkos pasikeitimo Kaune driekiasi milžiniškos spūstys, vietą prie „Megos“ vairuotojai jau vadina „juodąja skyle“ ir „trombu“ užkimšta magistralė A1

Pirmadienio rytą eismas magistralinio kelio A1 Vilnius – Kaunas – Klaipėda ruože nuo 99,06...

Automobiliams visam laikui uždaromas Vilniaus oro uosto pandusas naujo išvykimo terminalo atidarymas žadamas kitąmet; papildyta (16)

Nuo pirmadienio automobiliams visam laikui uždaroma Vilniaus oro uosto simboliu tapusi...

Dvi kartas užauginusi konferencija grįžta: ant scenos – nuo NATO saugumo specialisto iki moters, kurią seka milijonai pasirodys atstovai iš žinomiausių prekių ženklų – Duolingo, Nokia, Google ir kt.

Ateities tendencijų parkas – taip šiemet vadinamas jau aštuonioliktą kartą organizuojamas,...