aA
Įsisiūbavus Seimo rinkimų politinei kampanijai, kandidatai skaičiuoja į jų sąskaitas byrančias aukas. Dalis jų artėjančiai kovai dėl mandatų nešykšti atverti savų piniginių, o kai kurie pretendentai negaili stulbinamų sumų, rašo „Lietuvos žinios“.
Mandatų siekis plonina nuosavas pinigines
© DELFI / Šarūnas Mažeika

83 partijų iškelti kandidatai vienamandatėse rinkimų apygardose ir savarankiškai Seimo rinkimuose užsimoję dalyvauti nepriklausomi pretendentai į savo politinės kampanijos ar juos deleguojančių partijų sąskaitas jau yra paaukoję asmeninių lėšų, o Kauno miesto tarybos narė verslininkė Ona Balžekienė kol kas yra vienintelė kandidatė į Seimą, savo partijai - Liberalų sąjūdžiui (LS) - pademonstravusi neapsakomą dosnumą - į bendrą partijos sąskaitą rinkimams ji paaukojo daugiau kaip 34,8 tūkst. litų.

Tačiau O. Balžekienė ji neatskleidžia, kokia dalis šios įspūdingos sumos bus skirta jos pačios rinkimų kampanijai finansuoti.

„Nenorėjau apsunkinti savęs finansais. Patikėjau tai savo partijai, nes ja pasitikiu“, - tvirtino O. Balžekienė.

Alytaus vienmandatėje rinkimų apygardoje varžytis besirengiantis dabartinis Seimo narys „darbietis“ Kęstutis Daukšys piniginę atvėrė būtent savo politinei kampanijai - rinkimų sąskaitą papildė 30 tūkst. litų. Kovai Karoliniškių vienmandatėje apygardoje 26 tūkst. litų savo rinkimų kampanijai nepašykštėjo verslininkas, praeityje garsus lenktynininkas Stasys Brundza, jis į Seimą braunasi su partijos „Drąsos kelias“ vėliava. Pajūrio vienmandatėje apygardoje kandidatuojantis buvęs vidaus reikalų ministras liberalcentristas Raimundas Palaitis iš asmeninių lėšų į savo rinkimų sąskaitą pervedė 18 tūkst. litų.

Plačiausiai pinigines kol kas atvėrė Darbo partijos (DP) kandidatai. Nuosavomis lėšomis savo rinkimų sąskaitas papildė 28 „darbiečiai“. 11 Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) kandidatų taip pat jau yra atseikėję asmeninių lėšų savo politinei kampanijai finansuoti. Nuo jų mažai atsilieka liberalcentristų ir Liberalų sąjūdžio (LS) kandidatai. Įstatymas numato, kad didžiausias leistinas kandidato aukos savo politinei kampanijai finansuoti dydis negali viršyti 43,5 tūkst. litų.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0