aA
Kandidatai į prezidentus linkę sutikti, kad Vilniuje kuo greičiau iškiltų Nacionalinis stadionas.
Klausimas, dėl kurio sutaria D. Grybauskaitė ir A. Zuokas
© DELFI / Šarūnas Mažeika


Ketvirtadienio vakarą LRT televizijoje vyko paskutinė debatų laida, skirta sekmadienį vyksiantiems prezidento rinkimams, kur kandidatams klausimus uždavinėjo studijoje sėdintys žmonės. Antrosios kadencijos siekianti dabartinė šalies vadovė Dalia Grybauskaitė nustebo išgirdusi klausimą apie tai, kada Vilniuje planuojama pabaigti statyti stadioną.

„Čia klausimas man?“, - šypsojosi D. Grybauskaitė.

Vėliau D. Grybauskaitė kalbėjo, kad Vilniui trūksta ne tik stadiono ir baseinų, tačiau sprendimai užstrigę dėl nuosavybės klausimų bei savivaldybės neturėjimo galimybių tai padaryti. Šį klausimą D. Grybauskaitė siūlė adresuoti sostinės merui Artūrui Zuokui.

„Vėl turbūt girdėsime pažadus. Aš tikriausiai nieko nežadu, o darau, pirmiausia, ką galiu daryti, todėl tuščių pažadų dalinti negaliu. Tai dėl pažadų perduodu kam nors kitam atsakyti“, - sakė ji.

D. Grybauskaitė sukritikavo tai, kad buvo pristatyta daug įvairių arenų, tačiau nevystyta bendra sporto infrastruktūra, dėl ko trūksta stadiono, baseinų ir kas daro didelę įtaką sporto potencialui. D. Grybauskaitė pareiškė, kad Vilniui, kaip sostinei, turėtų būti gėda, jog nėra nei baseino, nei stadiono, bet tai esą yra bendros valstybės politikos ir vietos problema.

„Labai gerai Prezidentė pabrėžė, kad tai yra globalesnė problema – ne tik miesto, bet ir valstybės, ir, pirmiausia, finansų planavimo“, - atsikirto į prezidento postą nusitaikęs Vilniaus meras A. Zuokas.

Atsakydamas į klausimą dėl Nacionalinio stadiono Vilniuje pabaigtuvių, A. Zuokas kalbėjo apie Vyriausybėje sudarytą šiam klausimui skirtą darbo grupę, esą šiuo metu rengiamas investicinis projektas europiniam finansavimui gauti.

„Tiktai prasidėjus naujai ES finansavimo perspektyvai nuo 2014 iki 2020 m. galima tokio lygio projektą finansuoti”, - vylėsi jis. Pasak A. Zuoko, iki metų pabaigos turėtų būti paskelbtas konkursas, kitų metų pradžioje numatoma stadiono darbų pradžia.

„Ir, matyt, 2016 m. Vilnius turės Nacionalinį stadioną“, - tikino A. Zuokas ir pridūrė, kad taip pat šiuo metu yra planuojami, rengiamos paraiškos baseinams.

„Darbiečių“ kandidatas Artūras Paulauskas teigė, kad tai požiūrio klausimas, esą Lietuva yra krepšinio šalis, kuriam ir atiduodamas prioritetas. Politikas sutiko, kad Lietuvai reikia turėti gerą, nacionalinį stadioną, o, kad jo nėra- didelė gėda valstybei.

„Ryžtas yra, reikia tiktai pagelbėti, paremti“, - sakė A. Paulauskas.

Ignalinos meras, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Bronis Ropė taip pat akcentavo sporto infrastruktūros plėtrą.

Socialdemokratų kandidatas Zigmantas Balčytis vylėsi, kad stadiono projektas bus įgyvendintas.

Tuo tarpu nepriklausomas kandidatas Naglis Puteikis stadioną šalia prekybos centro “Akropolis” pavadino “paminklu korupcijai” ir, jei bus išrinktas šalies vadovu, žadėjo audituoti šias statybas.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos kandidatas Valdemaras Tomaševskis sutiko, kad stadionas svarbu, tačiau visų pinigų, politiko įsitikinimu, koncentruoti į vieną objektą negalima, nes nukentės kitos savivaldybės ir regionai.

"Turime apsvasrtyti galimybę įtraukti ir privatų kapitalą statant Nacionalinį stadioną", - sakė europarlamentas ir pritarė N. Puteikiui, jos stadiono statyba susijusi su korupcija.

Skaičiuota, kad Nacionalinio stadiono statyboms pabaigti reikia apie 300 mln. litų.

Vyriausybė yra priėmusi sprendimą atnaujinti Nacionalinio stadiono Vilniuje statybas ir iki 2016 metų jį užbaigti.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Kupiškio baldininkai – apie bankrutuojančius užsienio klientus ir į Braziliją nuvedusias žaliavų paieškas (1)

Ilgus metus nuosekliai augusi minkštų baldų karkasus gaminanti Kupiškio įmonė „Slavita“...

Naštą palengvinusi ir kompasą sureguliavusi Lietuvos rinktinė laukia pilnesnių tribūnų

„Visada svarbu pradėti pergale, kad jos nepritrūktų pabaigoje, kai jau kovojama dėl medalių“,...

Rinkoje netrukus gali atsirasti netradicinis baltymų šaltinis: patogu pjaustyti ir kepti – bet ar išdrįstumėte paragauti?

Naujas mokslininkų tyrimas atkleidė, jog pitonai – sveikas, naudingas, aplinką tausojantis ir...

Užkalnis. Tai kvepalai nusikaltėliams, kur susimaišo prakaitas, kūno karštis ir sperma

Kvepalai yra svajonių ir iliuzijų produktas. Ne veltui kiekviename flakone, kainuojančiame 200...