aA
Kauniečiai labiausiai iš visų Lietuvos rinkėjų pademonstravo savo prielankumą Daliai Grybauskaitei.
Kaunas patvirtino, kad yra Kaunas
© Kauno savivaldybės nuotr.

„Tiesą sakant, Kaunas patvirtino, kad yra Kaunas. Kauniečiai yra nuoseklūs rinkėjai“, - pastebėjo Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (VU TSPMI) docentė daktarė Jūratė Novagrodskienė. 

Jei būtų vien ik kauniečių valia, D. Grybauskaitė jau praėjusio sekmadienio vakarą būtų galėjusi užimti prezidento postą antrai kadencijai - už dabartinę šalies vadovę prezidento rinkimų pirmajame ture balsavo kiek daugiau nei 61 proc. Kauno miesto rinkėjų. Politologų šie rezultatai jau nebestebina, nes toks rinkėjų pasitrinkimas atspindi bendrą tendenciją, būdingą tik Kaunui. Prieš 5 metus net 83 proc. rinkimuose dalyvavusių kauniečių prezidento poste pageidavo matyti D. Grybauskaitę, rašo „Kauno diena“. 

Jūratė Novagrockienė
Jūratė Novagrockienė
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Pasak J. Novagrodskienės, Kauno rinkėjas nuo seno yra savitas. Pirmiausia, jis yra su labai aiškia orientacija į dešiniąsias partijas, dešiniuosius lyderius, ir net radikalius lyderius", - pastebi politologė.

„D. Grybauskaitė iš tiesų yra labiau siejama su dešiniosiomis jėgomis. Ir ne vien dėl to, kad ją remia konservatoriai ir liberalai kaip savo kandidatę, bet ir dėl to, kad ir tam tikra jos elgsena, pareiškimai ir ne visai aiški, bet spėjama jos vertybių sistema yra labiausiai linkusi į dešinę", - sakė J. Novagrodskienė. Politologai vienareikšmiškai sutaria ir prognozuoja, kad antrajame prezidento rinkimų ture D. Grybauskaitė Kaune dar labiau sustiprins savo pozicijas.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0