aA
Už nederamą Seimo nariui elgesį iš Krikščionių partijos ir jos frakcijos Seime pašalintas ir valdančiosios Tėvynės Sąjungos priglaustas Rokas Žilinskas, artėjant referendumui, už konservatorių vedlių proteguojamą Visagino AE statybą kovoja mėtydamas į buvusius kolegas purvus. Neradus argumentų, kaip Lietuvos vartotojams galėtų pasitarnauti 1,5- 2 kartus brangesnę elektrą gaminsianti VAE, kuri kartu su branduolinių atliekų kapinynu kainuotų 2 metų valstybės biudžetą, bando apjuodinti Krikščionių partijos referendumo koordinatorių, frakcijos seniūną Vidmantą Žiemelį dėl tariamų jo sūnaus interesų Rusijoje.
Vidmantas Žiemelis ir Gediminas Vagnorius
Vidmantas Žiemelis ir Gediminas Vagnorius
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Neketinu gilintis į Roko Žilinsko asmenybę, juolab, kad, reklaminį skundą Seimo Etikos ir procedūrų komisijai veikiausiai rašė tie patys vyriausybės vadų nusamdyti viešųjų ryšių technologijų „ąsai“, kuriems Lietuvos patrioto ir jos energetinės nepriklausomybės reklaminiam simboliui tiko Algimantas Čekuolis.

Ne man už konservatorius aiškintis už kokius nuopelnus Rokas Žilinskas tapo jų vyriausybės moraliniu autoritetu ar didesniu branduolinės energetikos specialistu už akademiką Jurgį Vilemą.

Tačiau nedidelė paslaptis, jog suplanuota VAE naudinga būtų ne Lietuvai, bet Rusijai, taip pat siaurai interesų grupei, kuri mūsų visų sąskaita neskaidriai pirktų dešimtis milijardų litų kainuosiantį reaktorių (kurio kainos iki šiol net neskelbia nei Vyriausybė, nei Hitachi).

Jei paprastiems konservatoriams dar kyla abejonių kam VAE būtų naudinga, Seimo interneto svetainėje pasižvalgykite kas iš opozicijos už šį projektą balsavo. Ar dar paparasčiau, apsižvalgykite, kas už jį viešai agituoja, jei dabartiniai vadai dar leidžia jums matyti tikrąsias prorusiškas jėgas.

Prieš žalingą Lietuvai VAE protestuoja signatarai Algimantas Sėjūnas, Stasys Malkevičius, Liudvikas Rasimavičius ir kiti patriotiniam Sąjūdžio flangui atstovavę nepriklausomybininkai. Ar juos taip pat kaltinate parsidavimu Kremliui!

Jei nepriklausomybininkai tapo Lietuvos priešais, o Andrius Kubilius – laisvos Lietuvos šaukliu, kuriuo vieninteliu konservatoriams leidžiama tikėti, tad bent pasiskaitykite kaip jūsų vedliai 2008 metų Seimo rinkimų programoje (žr. 119-120 psl.) grasino vieno galingo reaktoriaus VAE statybą „ traktuoti kaip nusikalstamas prieš Lietuvos saugumą pastangas“, kuri „vėl bent pusei amžiaus įstumti Lietuvą į naują energetinę priklausomybę nuo Rusijos“.

Lietuvai pakanka elektros gamybos pajėgumų - jai nereikalinga dar viena brangi elektrinė, kurios galingas atominis reaktorius padidintų ne tik priklausomybę nuo Rusijos, bet ir elektros kainas.

Nepriklausomybę nuo rusiškos elektros užtikrins ne VAE, o elektros ir dujų jungtys su Europos tinklais, kuriomis atsijungsime nuo Kremliaus monopolijų ir prieisime prie pigesnių energetinių išteklių. Nuo 2014 – 2015 metų, kai per naująsias Estijos ir Lietuvos elektros tinklų jungtis pasieksime pigesnę skandinavų hidroelektrinių energiją, Lietuva taps visiškai nepriklausoma nuo Rusijos elektros, jei nepasistatysime prie jos tinklų pririštą ir 1,5-2 kartus brangesnę už rinkos kainą gaminsiančią VAE.

Mes nesislapstome už kitų nugaros. Taip, Krikščionių partija inicijavo šį referendumą, nes kitaip nebematėme galimybės sustabdyti VAE avantiūrą, kuri ilgiems dešimtmečiams užnertų Lietuvai ir jos piliečiams finansinę kilpą, taip pat palengvintų A. Lukašenkai Vilniaus pašonėje įgyvendinti pavojingas branduolines ambicijas. Jei dabartiniai valdantieji manote kitaip ar turite kitokių faktų, prašau, pateikite juos, diskutuokite, bet nesvaidykite purvo Roko Žilinsko ar kitų rankomis.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Kupiškio baldininkai – apie bankrutuojančius užsienio klientus ir į Braziliją nuvedusias žaliavų paieškas (1)

Ilgus metus nuosekliai augusi minkštų baldų karkasus gaminanti Kupiškio įmonė „Slavita“...

Naštą palengvinusi ir kompasą sureguliavusi Lietuvos rinktinė laukia pilnesnių tribūnų

„Visada svarbu pradėti pergale, kad jos nepritrūktų pabaigoje, kai jau kovojama dėl medalių“,...

Kauną drebina tūkstančius gerbėjų pritraukęs „69 Danguje“ koncertas: scenoje – ašaros ir jaudinančios kalbos

Balandžio 27 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje „69 Danguje“ skamba ilgai lauktas ir atominiu...

Gegužės 12-oji – jau čia pat: ar žinome, kokį klausimą spręsime referendumu? (1)

Nenumaldomai artėja gegužės 12-oji. Kartu su Prezidento rinkimų pirmuoju turu šią dieną...

SuTaupyk

5 neįtikėtini būdai, kaip keliauti už būstą nesumokant nė cento: nuo vilų ant jūros kranto iki egzotiškų šalių

Artėjant vasarai daugelis ima planuoti atostogas. Ne paslaptis, kad kasmet kelionės tampa vis...