Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos įgaliotas Seimo narys Rokas Žilinskas prašo etikos sargų įvertinti, ar V. Žiemelis, aktyviai veikdamas prieš Visagino atominės elektrinės (VAE) statybą, patiria viešųjų ir privačių interesų konfliktą dėl sūnaus verslo interesų Rusijos Federacijoje.

"Žiniasklaidoje skelbiama apie Seimo nario Vidmanto Žiemelio sūnaus Gedimino Žiemelio verslo interesus Rusijos Federacijoje. Pažymėtina, kad plėtojamas aviacijos ir jos aptarnavimo verslas, kurio galimybės sąlygojamos Rusijos Federacijos valdžios sprendimų. Taip pat žinome, kad Rusijos Federacija veikia prieš naujos atominės elektrinės statybą Lietuvoje: jai neparanki Lietuvos energetinė nepriklausomybė. Šiame kontekste atkreiptinas dėmesys į Seimo nario Vidmanto Žiemelio išskirtinį aktyvumą veikiant prieš VAE statybą: tai rodo balsavimai ir kategoriški pasisakymai Seime bei žiniasklaidoje, referendumo, trikdančio VAE statybos planus, inicijavimas ir t. t.", - sakoma kreipimesi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją.

Tuo tarpu Seimo narys V. Žiemelis tokį kreipimąsi į etikos sargus vertina kaip "visišką absurdą".

"Kiek žinau, mano sūnus Gediminas Žiemelis sėkmingai dirba ne tik Rusijoje, bet Lenkijoje ir kitose šalyse. Antra vertus, mane tiesiog glumina toks kreipimosi aspektas, nes tik Stalino laikais tėvai atsakydavo už vaikus. Toks valdančiosios frakcijos atstovų kreipimasis juos pačius žemina. Peršasi posakis: kuo pats kvepi, tuo kitus kvėpini. Pareiškiu kategoriškai, kad kaip tautos atstovas esu laisvas ir nuo nieko nepriklausomas",- Eltai sakė V. Žiemelis.

Politikas tvirtina, kad kaip Seimo narių grupės, inicijavusios referendumą dėl Visagino AE statybos, koordinatorius ir toliau aktyviai dirbs, kad "Lietuvoje nebūtų statoma valstybės ekonomikai ir saugumui kenksminga atominė elektrinė".