aA
Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis nesureikšmina istorijos, kai sekspertė Milda Bartašiūnaitė paviešino žinutes, gautas iš švietimo ir mokslo ministro Gintaro Steponavičiaus, ir mano, jog taip moteris kerštavo partijai, nutarusiai, jog ji nebus gera kandidatė artėjančiuose Seimo rinkimuose.
Eligijus Masiulis ir Algis Čaplikas
Eligijus Masiulis ir Algis Čaplikas
© DELFI / Valdas Kopūstas

Tuo metu Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas Algis Čaplikas DELFI surengtoje diskusijoje „Kas geriau?“ teigė manantis, jog sekspertės veidas Liberalų sąjūdžiui buvo reikalingas tik dėl populiarumo, nors nesiėmė vertinti jos elgesio, nukreipto prieš G. Steponavičių.

„Aš nenoriu vertinti nei to skandalo ponios Mildos, nei santykių su G. Steponavičiumi. nei aš čia kunigas, nei teisėjas, bet partijos, norėdamos ar siekdamos populiarumo, daug ką daro“, - teigė A. Čaplikas, pridūręs, kad pats sekspertės savo partijoje matyti nenorėtų.

Tačiau E. Masiulis sako, jog Liberalų sąjūdis mėgsta įtraukti naujus veidus į partiją, o M. Bartašiūnaitės atvejį įvertino paprastai – esą ji buvo Vilniaus rajono skyriaus narė, skyrius ją pasiūlė į kandidates Seimo rinkimams, partijos vadovybė nepritarė ir moteris esą nutarė imtis keršto – paviešinti žinutes nuo G. Steponavičiaus.

„Aš, žinokite, klausausi iš šono ir galvoju, ar čia iš tikrųjų kam nors įdomu yra ta tema? M. Bartašiūnaitė buvo partijos narė, priklausė Vilniaus rajono skyriui, Vilniaus rajono skyrius pasiūlė jai kandidatuoti sąraše. Akivaizdu, kad tada, kai apsisprendėme, kad ji nelabai tinkama kandidatė kandidatuoti vienmandatėje apygardoje, prasidėjo keršto akcijos, buvo įtrauktos visos žiniasklaidos priemonės ir taip toliau“, - pasakojo E. Masiulis.

Paklaustas, kodėl vietą partijos kandidatų sąraše gavo ir buvęs Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) direktorius Vitalijus Gailius, E. Masiulis aiškino, esą buvęs pareigūnas pats pasirinko Liberalų sąjūdį, nes yra liberalių pažiūrų ir jam imponavo Liberalų sąjūdžio ministrų darbas.

„Ponas V. Gailius yra savo srities profesionalas, principingas, sąžiningas žmogus. Kodėl jis mūsų sąraše? Yra keletas paaiškinimų. Kai žmogus apsisprendžia eiti į politiką, jis turi vienokias ar kitokias pažiūras. Kiek mes kalbėjome su V. Gailiumi, jis pasakė, kad mūsų partijos propaguojamos pažiūros ir mūsų ministrų veikla Vyriausybėje jam imponuoja. Tai buvo vienas iš esminių jo apsisprendimų eiti su mumis“, - aiškino Liberalų sąjūdžio vadovas.

Jo nuomone, V. Gailiaus apsisprendimas į rinkimus eiti su Liberalų sąjūdžiu, o ne su konservatoriais puikiai paneigia sąmokslo teorijas, kad „tas, kuris puola, yra priešas, o eiti reikia pas tą, kuris gina“. E. Masiulis priminė, kad mitingų Liberalų sąjūdis neorganizavo, bet savo nuomonę pasakė atėjus kritiniam momentui.

„Politiškai man keista, kodėl jis ne konservatorių, o Liberalų sąjūdžio sąraše, bet, matyt, kartais gyvenime ir politikoje visko būna, žmonės renkasi įvairiai. Šiuo atveju pasirinktas Liberalų sąjūdis. Keistokai atrodo, kad ne konservatoriai, nes politinė logika reikalauja, kad jis būtų konservatorių sąraše, nes konservatorių ir mūsų ministrų nuomonės skyrėsi“, - vertindamas V. Gailiaus kandidatavimą su Liberalų sąjūdžiu sakė A. Čaplikas, tačiau pridūrė neturįs paaiškinimo šiam faktui.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0