aA
"Yahoo!" įkūrėjas Jerry Yangas atmetė Prancūzijos teismo nutarimą uždrausti šios šalies interneto lankytojams prieiti prie vieno iš "Yahoo!" priklausančių tinklalapių, kuriame prekiaujama nacių atributika.
“Yahoo! Auctions”aukciono puslapyje kasdien pristatomi šimtai nacių, neonacių, “kukluksklano” atributikos objektų, kaip filmų, svastikų, uniformų, durklų, nuotraukų ir medalių. Pagal Prancūzijos įstatymus draudžiama rodyti ar parduoti daiktus, turinčius užuominų į rasizmą.

Praėjusį mėnesį Prancūzijos teismas Kalifornijoje įsikūrusiai "Yahoo!" kompanijai nurodė iki liepos 24 dienos pranešti, kokių priemonių imtasi užkirsti kelią prancūzų dalyvavimui aukcionuose.

J.Yangas pareiškė neketinąs imtis jokių priemonių. Jis teigė, kad prašymas atsižvelgti į lankytojo tautybę, teikiant jam priėjimą prie tinklalapių, yra labai naivus.

"Yahoo!" atstovaujantys teisininkai teismui aiškino, kad kompanija nėra techniškai pajėgi kontroliuoti visus jos palaikomus puslapius.

"Mes labai gerbiame tautinę nepriklausomybę, bet mes taip pat gerbiame internetą", - teigė J.Yangas. Jis pasakė, kad "Yahoo!" interneto nekontroliavo ir nekontroliuos.

J.Yangas pažymėjo, kad beprecedentis Prancūzijos teismo nutarimas sudarė grėsmę interneto vystymuisi visame pasaulyje. Pradėjusius šį teismo procesą jis paragino ieškoti tinkamesnių problemos sprendimų.

Teismą inicijavo Tarptautinė lyga prieš rasizmą ir antisemitizmą bei Prancūzijos žydų studentų sąjunga.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0