aA
Keturis mandatus naujajame Seime gavusi Valstiečių partija parems "naujosios politikos" bloko formuojamą Seimo daugumą, o kiti vienmandatininkai teigia, kad dar neapsisprendę, prie kurios koalicijos jungtis.
Lietuvos valstiečių partijos (LVP) pirmininkas Ramūnas Karbauskis BNS patvirtino, jog keturi partijos atstovai, vienmandatėse apygardose išrinkti į naująjį Seimą, savo balsais parems socialliberalų ir liberalų formuojamą valdančiąją daugumą, tačiau Vyriausybės formavime nedalyvaus.

"Pasirinkome tuos, kurie valdžioje", sakė R. Karbauskis, į parlamentą išrinktas Šiaulių kaimiškoje apygardoje.

R. Karbauskis atsisakė nurodyti, kokius postus pasiūlė jo partijos atstovams "naujosios politikos" aljanso partneriai, tačiau paneigė, jog tai galėtų būti žemės ūkio ministro kėdė.

Prieš Seimo rinkimus LVP atstovai teigė, jog naujojoje Vyriausybėje sieks gauti žemės ūkio ministro bei Seimo Žemės ūkio reikalų komiteto pirmininko postus.

Nepatvirtintais BNS duomenimis, socialliberalai ir liberalai Valstiečių partijos atstovams siūlo užimti vieną iš penkių Seimo pirmininko pavaduotojų postų.

Su LVP atstovais derybas dėl bendradarbiavimo vedė ir A. Brazausko socialdemokratinė koalicija.

Be 4 Valstiečių partijos atstovų į Seimą vienmandatėse apygardose išrinkti 3 Centro sąjungos, po 2 Lietuvos lenkų rinkimų akcijos bei Krikščionių demokratų partijos kandidatai, po vieną penkių kitų partijų atstovą bei 2 save išsikėlę kandidatai.

Krikščionių demokratų sąjungos vienintelis atstovas parlamente Kazys Bobelis teigė kol kas neapsisprendęs dėl galimų partnerių Seime, tačiau pripažino, kad ideologiškai jam artimesni yra liberalai ir Naujoji sąjunga. K. Bobelis sakė, jog kalbėta buvo ir su "naujosios politikos" bloku, ir su socialdemokratine koalicija.

Kol kas dėl galimo bendradarbiavimo neapsisprendė ir vienintelis "Jaunosios Lietuvos" atstovas Stanislovas Buškevičius. Jis sakė laukiąs pagrindinių partijų nuostatų paskelbimo.

Kauno meras, Lietuvos laisvės sąjungos atstovas Vytautas Šustauskas sakė neapsisprendęs, prie ko Seime šlietis. Sprendimą žadėjo priimti po susitikimo su į Seimą save iškėlusiu Juliumi Veselka.

Moderniųjų krikščionių demokratų atstovas A. Kašėta BNS sakė, jog palaikytų "naujosios politikos" atstovus. Beveik neabejojama, kad tai padarys ir trys centristai.

Parlamentaru tapęs verslininkas Viktoras Uspaskich ne kartą yra minėjęs, jog parems Naująją sąjungą.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovai Valdemaras Tomaševskis ir Gabrielius Janas Mincevičius tvirtino, kad sprendimą, prie ko šlietis, priims artimiausiu metu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0