aA
Seimo rinkimus laimėjęs Kauno meras Vytautas iustauskas dar svarsto, ar verta gyvenimą Kibučių kaime keisti į Vilnių V.Šustauskas dar neapsisprendė, ar kraustysis į Vilnių. Lietuvos laisvės sąjungos (LLS) lyderis nesiryžta atsisveikinti su ūkišku gyvenimu ir kraustytis į sostinę.
Vytautas Šustauskas
Vytautas Šustauskas
© "Lietuvos žinios"
"Ir taip, ir kitaip galvojam, bet gaila tuos gyvulius palikti... Kurgi asiliuką, ožį dėti? O daržai, troba?" - dvejonėse dėl tolesnių planų vis dar skendi V.Šustauskas.

Važinės

LŽ jis prisipažino, jog per ketverius gyvenimo Kibučiuose (Kaišiadorių r.) metus jau spėjo priprasti ne tik prie užmiesčio ramybės, bet ir prie nemenko ūkio. Seimo nariu išrinktas V.Šustauskas su žmona Nijole kaime augina asilą, ožį, ponį, turi šunį. Taip pat, naujojo parlamentaro teigimu, jam labai sunku palikti Kauną.

Išrinktas šio miesto meru, V.Šustauskas pusmetį kasdien važinėjo iš kaimo į darbą ir atgal. "Šiaip ar taip, Kibučiai beveik vidurkelis tarp Kauno ir Vilniaus. Taigi koks skirtumas, kur važinėti? Į Seimą gal kokius 10 km toliau tektų nuriedėti. O jei kokią dieną būsiu labai pavargęs, galbūt Seimo bendrabutyje gausiu kambarėlį permiegoti", svarstė ką tik išrinktas parlamentaras.

Pasirūpins

V.Šustauskas teigė suprantąs žmoną, kuriai tenka kone vienai tvarkyti nemažą ūkį. "Manau, parlamentaro atlyginimas padės išspręsti šią problemą ir mudu su žmona galėsime ko nors paprašyti prižiūrėti dieną kitą ūkį, o patys tą laiką pabūsime kartu Vilniuje", - vakar svarstė LLS lyderis.

Eidamas Kauno mero pareigas V.Šustauskas, atsisakęs priedų, uždirbo 3413 Lt per mėnesį. Seimo Finansų skyriaus duomenimis, paprasto Seimo nario atlyginimas sudaro 3 vidutinius darbo užmokesčius - šiuo metu 3314 Lt.

Kaip LŽ sakė Seimo Bendrojo skyriaus vedėjas Gediminas Aleksonis, pagal Seimo nario darbo sąlygų įstatymą besibaigiančios kadencijos parlamentarai, gyvenantys Seimo viešbutyje, turi išsikraustyti per 30 dienų nuo jų įgaliojimų nutraukimo.

"Naujai išrinktiems parlamentarams, pateikusiems prašymus gyventi viešbutyje, irgi bandysime padėti, - kalbėjo G.Aleksonis. - Jei turėsime laisvų vietų, apgyvendinsime savo viešbutyje, kitiems galbūt užsakysime vietas kitur".

Pasak Bendrojo skyriaus vedėjo, esant panašioms situacijoms, dažniausiai Seimas kreipiasi į "Draugystės" viešbutį.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Lenkų žvalgyba: Putinas pasirengęs nedidelei operacijai prieš vieną iš Baltijos šalių

Niekas negali tiksliai pasakyti, kada gali prasidėti rusų agresija prieš Lenkiją, tačiau...

Transliacija / Verslo požiūris. Lietuvoje 580 kripto įmonių – kodėl dauguma jų tuoj nunyks

Lietuva ES tapusi viena patraukliausių vietų vadinamiesiems fintechams ir kriptovaliutų operacijas...

Po pirmosios generalinės repeticijos – nesuvaidintos Silvester Belt emocijos: pasakė, kodėl visus išvarė iš persirengimo kambario

Pirmadienio vakarą pirmojo pusfinalio dalyviai rinkosi į Malmės areną – čia vyko generalinė...