Po pasirodymo žurnalistų klausimų sulaukęs Silvester Belt sakė tikintis, kad ateityje įdės žymiai daugiau energijos.

„Vienoje vietoje neatsistojau, nepataikiau į centrą, bet čia tik smulkmenos, kur žmonės nepastebėtų. Sau turiu komentarų, bet iš esmės viskas puikiai pavyko“, – sakė jis.

Pastebėjus, kad Ukrainos atstovė ant dangos paslydo, atlikėjo veide pasirodė nuostaba: „Negali būti! Ne, lygtais mums viskas buvo gerai. Šokėjai nepaslydo, nenukrito, bent turime batus, kurie neslysta.“

Žurnalistų kalbintas Silvester Belt labiausiai stebėjosi scenos dydžiu.

„Jei įsivaizduotume, kad žmogus dviejų metrų, o scena nuo priekio dvidešimties metrų, tai tikrai jaučiasi tokia majestic energija. Dar nebuvo pilna žmonių salė, trūko nuotaikos, bet vakare bus pilnesnė, o jau rytoj tiesioginėje transliacijoje bus pilnutėle arena“, – komentavo jis.

Pasiteiravus, ar nekyla jaudulys, dainininkas prisipažino, kad kol kas jaučia visišką ramybę.

„Šiandien po truputį atsiranda, nors visiška ramybė ir anksčiau buvo. Gal daugiau nerimo, nes tik generalinė repeticija, o ryt prasidės rimtesnis jauduliukas“, – šypsodamasis žurnalistams sakė Silvester Belt.

Iškart po repeticijų Silvestras su komanda ketina eiti gardžiai pavalgyti: „Susitvarkėme plaukus, makiažą ir turėjau interviu. Labai noriu valgyti ir eisime pavalgyti.“

Dainininko pasirodymo metu salėje buvo girdimas susirinkusių užsienio žurnalistų šūksniai ir garsūs plojimai. Juos, pasirodo, Silvestras girdėjo ir neslėpė, kad dėl to sukilo emocijos.

„Tikrai girdėjau. Stengiausi šiek tiek išjungti garsą, nes teko nuryti seiles ir neapsiverkti. Bijau, kada bus dar daugiau žmonių ir kad neapsiverkčiau prieš dainuojant“, – atviravo jis

Prabilus apie ramybę, dainininkas pasakojo, kad pagrindinis dalykas – vienatvė, kuri, anot jo, atneša ramybę ir pasitikėjimą.

„Stengiuosi išvaryti visus iš persirengimo kambariuko ir paprašau, kad šiek tiek lukteltų. Su stilistu dviese apsirengiame, ramiai, su savo ritualais, kad laikytųsi nosis, ausų aksesuarai ir tada su šokėjais nusiteikiame ramybėje. Turiu ausyse ausines, tai nieko aplinkui negirdžiu, tai tas padeda susikoncentruoti“, – žurnalistams sakė jis.

Susitikimas su žurnalistais:

Delfi primena, kad liko vos diena iki visą Europą ir net pasaulį prikaustančio renginio – „Eurovizijos“ dainų konkurso. Pirmajame pusfinalyje, kuris vyks jau gegužės 7 d., pasirodys ir Lietuvą atstovaujantis Silvester Belt su daina „Luktelk“.

Pirmadienio vakarą Malmės arenoje vyko pirmoji generalinė repeticija, į kurią susirinko pirmojo pusfinalio dalyviai. Be lietuvių atstovo čia atvyko ir Kiprą, Serbiją, Airiją, Jungtinę Karalystę, Ukrainą, Lenkiją, Kroatiją, Islandiją, Vokietiją, Slovėniją, Suomiją atstovaujantys dalyviai.

Po pasirodymo Silvester Belt sulaukė šūksnių ir iš užsienio žurnalistų.

„Koks nuostabus apšvietimas. Nuostabiai atrodo. Klausant šios dainos bėgioja šiurpuliukai, norisi šokti“, „Ypač po tokios lėtos dainos. Tai nuostabu“, „Esu visiškas šios dainos fanas“, „Tikrai žadu prabalsuoti už jūsų atstovą“, – Delfi komentavo žurnalistai iš įvairių Europos šalių.

Scenoje pasirodęs Silvester Belt su daina „Luktelk“ privertė judėti, girdėjosi plojimai ir šūksniai.

Akivaizdu, kad lietuviška daina paliko įspūdį ir kitataučiams. Už atlikėjo nugaros buvo regimos vizualizacijos, kuriose matyti jo veidas, o areną Silvestro pasirodymo metu apgaubė maloni raudona šviesa.

Eurovizija 2024, Eurovizija Malmėje 2024, Eurovizija 2024 repeticija, pirmo pusfinalio repeticija

Atlikėjo drabužiai – taip pat raudoni.

Ne vienas kalbintas „Eurovizijos“ dalyvis gyrė atstovą Lietuvai ne tik dėl malonaus bendravimo, puikaus humoro jausmo ir įsimenančios dainos, bet ir dėl įvaizdžio.

„Ji guvus, jaunas, stilingas. O tas jo nosies papuošalas… nuostabu“, – pirmadienį atlikėją gyrė atstovė Liuksemburgui, Tali.

Silvester Belt pasirodymas pirmosios repeticijos metu:

Tiesą pasakius, šis nosies papuošalas įsiminė daug kam. Panašu, kad drąsi stiliaus detalė buvo puikus sprendimas.


Šio vakaro pasirodymai turi išskirtinę svarbą – tai ne tik paprasta repeticija, kurioje dalyviai išbando įvairius scenos elementus. Šie pasirodymai nulems, kiek balų gaus šalis, kuri dėl techninių kliūčių susidurs su problemomis ir negalės balsuoti.

1-ojo pusfinalio metu šalys pasirodys tokiu eiliškumu: 1. Kipras, 2. Serbija, 3. Lietuva, 4. Airija, 5. Jungtinė Karalystė, 6. Ukraina, 7. Lenkija, 8. Kroatija, 9. Islandija, 10. Vokietija, 11. Slovėnija, 12. Suomija, 13. Moldova, 14. Švedija, 15. Azerbaidžanas, 16. Australija, 17. Portugalija, 18. Liuksemburgas.

Pirmosios generalinės repeticijos akimirkos:

Delfi primena, kad sekmadienį oficialiai atidaryta šių metų „Eurovizija“. Turkio spalvos kilimu šalia Malmės arenos žengė visų šalių dalyviai, demonstravę vienas už kitą įspūdingesnius įvaizdžius. Atlikėjai pozavo fotografams ir bendravo su spaudos atstovais.

Renginyje pasirodęs atlikėjas pasipuošė Londone gyvenančio lietuvio dizainerio kurtu deriniu. Jį lydėjo veidus užsidengę šokėjai.

Silvester Belt ant turkio spalvos kilimo pasirodė pasipuošęs ilgu, baltos spalvos lietpalčiu, tokios pačios spalvos kelnėmis ir marškiniais, jo įvaizdį užbaigė juodas kaklaraištis bei sidabrinės spalvos aksesuarai.

Su „Drag karaliene“ Tia Kofi kalbėjęs Lietuvos atstovas teigė, kad jo įvaizdžiu pasirūpino lietuvis dizaineris Saimonas Tartenis-ES.TAR, kuris gyvena Londone. „Eurovizijos“ atidarymo renginyje Silvester Belt kompaniją palaikė jo keturi šokėjai, pasipuošę juodos spalvos kostiumais, kurie nuo galvos iki kojų juos paslėpė. Atlikėjas, kalbėdamas su vakaro vedėja juokavo sakydamas, kad jiems visai nekaršta.

Visas karščiausias naujienas apie „Euroviziją“ galite rasti vienoje vietoje – ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją