aA
Skriptų rašymo kalba “Perl”, pritaikyta interneto puslapių kūrimui, per ateinančius 18 mėnesių gerokai atjaunės.
Prieš pateikiant šią kalbą interneto pasauliui, ji perrašinėjama visiškai nuo pradžių. Vėliau ji galės bendrauti su kitomis Interneto technologijomis.

Programavimo kalbos autorius Larrys.Wallas sakė, kad pirmoji nauja šios kalbos versija pasirodys po metų ir pažadėjo, kad “Perl 6” bus geresnė, galingesnė ir greitesnė, nei jos pirmtakai.

Atnaujinta “Perl” versija sugebės efektyviau išnaudoti sistemos atmintį, turės išvystą galimybę dirbti su “Extensible Markup Language” bei atlikti “XML” pagrindu sukurtų puslapių paiešką, be to naujoji kalba bus labiau suderinama su “Java” ir kitomis programomis. “Perl 6” palaikys “Unicode” kodavimą.

Beveik milijonas programuotojų savo naudoja “Perl”. Kadangi ji platinama pagal atvirojo kodo licenziją, neįmanoma sužinoti tikslaus vartotojų skaičiaus.

L.Wallas “Perl” sukūrė 1987 metais tam, kad pagelbėtų sistemos administravime bei siekiant priversti nepanašias sistemas dirbti kartu.

Truputį užbėgdamas už akių L.Wallas teigė, kad “Perl 6” taip skirsis nuo “Perl 5”, kad “Perl 5” kalba parašytas programas teks pakartotinai kompiliuoti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0