aA
Pečiai, kaklas ir nugaros apačia yra ypač linkę pasiduoti įtampai, sužeidimams ir skausmams. Ant savo pečių dažnai užkrauname nemažą įtampą, kuri gali sukelti nepatogumo jausmą kaklo, pečių ir stuburo srityse. Mūsų nugaros apačia yra dar viena lengvai pažeidžiama vieta.
Joga
Joga
Neteisingai kilnojant svorį galime ją lengvai pažeisti, ir tai gali mums kainuoti nemažai skausmo bei ašarų, nes tai yra centrinė mūsų kūno palaikymo sistema. Atlikdamos šiuos pratimus, galite sustiprinti minėtas sritis ir sukurti didesnį stabilumą, sumažindamos sužeidimų tikimybę. Jei treniruotes lydėsite maloniais atpalaiduojančiais kūno įtempimais, iš tiesų pasijusite puikiai.

1. Pilvo raumenų tempimas

Gulėdama ant nugaros pėdas pastatykite ant grindų, kelius sulenkite, o rankas padėkite po galva. Nuo grindų pakelkite pečius. Krūtinę stenkitės iškelti kuo aukščiau link lubų. Kaklą laikykite atpalaiduotą, netempkite kaklo. Nugaros apačią laikykite prispaustą prie grindų.

2. Nugaros apačios raumenų tempimas

Atsigulkite ant pilvo, rankas ištieskite prieš save, o kojas taip pat laikykite tiesiai. Švelniai pakelkite savo liemenį nuo grindų. Tai yra mažas, kontroliuojamas judesys, kurio metu didžiausią dėmesį turėtumėte sutelkti į nugaros apačios raumenis.

3. Kaklo raumenų stiprinimas

Joga

Uždėkite ranką ant galvos iš šono ir smarkiai spauskite, o tuo metu galva mėginkite atsilaikyti spaudimui. Palaikykite keletą sekundžių. Kartokite ant abiejų šonų, iš priekio ir nugaros pusės.

4. Pečių raumenų stiprinimas

Atpalaiduokite pečius, alkūnes laikykite prie šonų, rankas sulenkdamos 90 laipsnių kampu delnais į viršų. Sukite rankas ir pečius atgal ir mėginkite jas spausti žemyn. Tai yra mažas judesys, kuriam reikalingas didžiulis jūsų kūno pasipriešinimas. Dėmesį sutelkite į raumenis tarp pečių.

Kiekvienam pratimui:

Kartokite: 1-2 kartus per dieną; po 10-15 kartų kartodamos kiekvieną pratimą; 2-3 kartus per savaitę.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0