aA
Paskutiniai antrojo tūkstantmečio metai žinomam teatro ir kino aktoriui Vladui Bagdonui buvo ypač sėkmingi - trys puikūs vaidmenys spektakliuose "Anna Weis" ir "Graikas Zorba" bei W.Shakespeare'o "Otelo" nekrošiškame variante. Pastarasis vaidmuo buvo lemiamas skiriant artistui 2000 metų Nacionalinę premiją.
Vladas Bagdonas
Vladas Bagdonas
© "Lietuvos žinios"
"Šis vaidmuo labai reikšmingas mano kūrybinėje biografijoje, bet manau, jog tai dar ne viršūnė", - sako laureatas. Otelo dovaną - 42,5 tūkst. Lt Vladas su žmona Rūta Vanagaite ketina skirti butui Teatro gatvėje remontuoti.

Šiame erdviame bute aukštomis senovinėmis lubomis, - jame tviskėjo papuošta eglutė, o ant stalo visu gražumu puikavosi judantis žaislinis traukinukas, Kalėdų Senelio dovana sūnui Juozapėliui, - kalbėjomės apie amžių sandūros jaudulį, teatro magiją, Otelo vaidmens ypatumus, gyvenimo staigmenas, šventes ir prozą.

Metai

- Ar tai, kad pelnėte Nacionalinę premiją, Jums buvo svarbiausias 2000-ųjų įvykis, ar dar kas nors ypatinga nutiko?

- Man buvo geri ir turtingi vaidmenų visi metai. Gavau net tris gerus naujus vaidmenis - Juozo Vaitkaus spektaklyje "Anna Weis" (gaila, kad jis jau nebevaidinamas), Zorbą Kauno muzikiniame teatre ir, žinoma, didžiausias darbas - Otelas Eimunto Nekrošiaus spektaklyje.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0