„Apie narkotikus yra prikurta daugybė filmų, papasakota daugybė istorijų, tačiau šio filmo herojai pateikia ir kiek kitokį požiūrį: nustebsite, bet jie sako svaigiųjų medžiagų pagalba ieškantys savęs, o vienas jau viską patyręs herojus teigia, kad visi narkotikų keliai veda ten pat – į priklausomybę bei artimųjų ir turto netektį“, – pasakoja „Narkotikai: realybės dozė“ kūrėja bei idėjos autorė Izabelė Pukėnaitė.

Viena iš dokumentikos potemių čia yra jaunimo vartojimas – filme kalbantys ekspertai skeptiški ir teigia, jog tarp jaunuolių augantis nerimas tiesiogiai susijęs su polinkiu ramybės ieškoti vartojant medžiagų, kurių nelegalioje rinkoje kasdien vis daugėja.

Filme labai atvirai kalba 3 herojai ir būrys ekspertų, kurie dirba su moksleiviais ir suaugusiaisiais. Pastarieji padeda suprasti, kodėl dažnai pripažinimo, meilės ir artumo ieškantys žmonės šiuos dalykus atranda ne bendruomenėse, o narkotikuose.

„Kuriant filmą nuoširdžiai nustebau išgirdusi dviejų herojų pasakojimus apie savo gyvenimus iki pirmojo narkotikų pabandymo. Abu pasakojo, kad buvo pasiilgę artimo ryšio su aplinkiniais. Viena mergina tokiu būdu pasirinko atsiriboti nuo seksualinės prievartos, kurią patyrė būdama vos 13 metų. Šie pasakojimai privertė susimąstyti, kad narkotikų vartojimas nėra istorijos vien apie palaidūnišką pramogavimą ir su tuo susijusį svaiginimąsį, bet ir apie gilesnes asmenines žmonių dramas, – sako filmo prodiuserė I. Pukėnaitė.

Naujas dokumentinis filmas „Narkotikai: realybės dozė“ – visiems „Delfi Plius“ prenumeratoriams prieinamas jau dabar. Jį galite pamatyti čia: https://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/delfi-plius-dokumentikos-premjera-narkotikai-realybes-doze-isskirtines-ir-dar-negirdetos-ispazintys-pries-kamera-96415755