aA
Mechiko miestas yra vienas iš labiausiai užterštų pasaulyje. Planuojama, kad 2002 metais padėtį bandys gelbėti oru varomi taksi. Neteršiančių automobilių gamyklą Meksikoje planuojama atidaryti jau kitą birželį, o pirmieji taksi nuriedės nuo gamyklos konvejerio po aštuonių mėnesių.
"Taxi ZerO Pollution"
"Taxi ZerO Pollution"
Autotransporto priemonė, kuri važiuodama naudoja suspaustą orą, jau gaminama Prancūzijoje - ten pastatytos pirmosios įmonės.

Suspaustas oras yra laikomas talpose, panašiose į narų balionus, pritvirtintose po automobilio apačia.

Oro srovė veikia kaip varomoji jėga ir judina variklio vožtuvus.

Jei taksi parko savininkai įsteigs ir savo oro “degalines”, užpildyti 300 litrų talpą suspaustu oru bus galima per tris minutes.

Jei ne, kūrėjai sako, kad automobilį galima prijungti prie bet kokio elektros šaltinio ir jis užsipildys pats, tačiau tai truks apie 4 valandas.

Patento savininkė “Motor Development International” pranešė, kad ji pati negamins automobilių, o pardavinės šią teisę patyrusiems gamintojams.

Kiekviena gamykla pajėgi pagaminti vidutiniškai 2000 automobilių per metus.

Jau galvojama apie 5 naujas įmones Meksikoje, taip pat Pietų Afrikoje, Australijoje, JAV ir Šveicarijoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0