aA
"Apgailestaudamas turiu pranešti, kad man nepavyko tarpininkauti korporacijos "Microsoft" byloje dėl monopolijos", savo pranešime teigė čikagietis Jungtinių Valstijų Apeliacinio teismo vyriausiasis teisėjas Richardas Posneris (Ričardas Pozneris).

R. Posnerio teigimu, keturi mėnesiai pastangų "liko bevaisiai", nes abiejų šalių nesutarimai "buvo pernelyg dideli, kad juos galima būtų išspręsti".

Korporacijos "Microsoft" pirmininkas Billas Gatesas (Bilas Geitsas) pagyrė R. Posnerio profesionalumą ir išreiškė nusivylimą, kad nepavyko išspręsti ginčo taikiu susitarimu. Jis tiesiogiai apkaltino valdžią, kuri "nesutiktų su teisingu ir pagrįstu sprendimu".

Teisingumo departamento antimonopolijos klausimų vyriausiasis pareigūnas Joelas Kleinas (Džoelas Klainas) taip pat padėkojo R. Posneriui ir teigė, kad bet kokie teisės gynimo būdai turi būti nukreipti į "konkurencijos problemas, kurias sukelia "Microsoft" piktnaudžiavimas monopoliniu statusu".

Apygardos teisėjas Thomas Penfieldas Jacksonas (Tomas Penfildas Džeksonas), nagrinėjantis bylą Vašingtone, artimiausiu laiku paskelbs teismo išvadas dėl šios bylos. Th. P. Jacksonas delsė paskelbti teismo sprendimą R. Posnerio prašymu, kai šis vis dar tikėjosi išspręsti ginčą susitarimu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0