aA
Atviras "Hakerių" laiškas
Mes apgeilestaujame, jog pagrindinės interneto komercijos svetainės pastarosiomis dienomis patyrė atakas. Mes iš tikrųjų apgailestaujame. Tačiau mes negalime joms ar kam nors kitam leisti dėl jų kaltinti "hakerius".

Iki šiol žiniasklaida gana blogai atliko savo pareigą, nušviesdama šį įvykį, kaltindama "hakerius", o greta pripažindami, jog nežinia, kas iš tikrųjų tai daro. Paleisti programai (o būtent to užtenka įvykdyti tokioms atakoms) nereikia ypatingų žinių, todėl tuo kaltinti "hakerius" yra neprotinga.

Tai galėjo padaryti žmogus, praradęs visas gyvenimo santaupas dėl elektroninės komercijos. Galbūt tai komunistų darbas. Galbūt tai padarė pačios korporacijos. Galų gale, kam labiausiai pasitarnaus dar baisesnis "hakerių" įvaizdis, įvedant didesnius apribojimus asmeninei laisvei?

Pažvelkite į šias antraštes: "Vyriausybė vandalų atakas vertina komercijos griovimą", "Teisingumo departamentas prašo daugiau lėšų kovai su kompiuterių nusikaltėliais".

Ilgai neužtruko, ar ne? Ir toliau tame pačiame straipsnyje: "Tačiau FTB gali taip ir nesužinoti, kas atsakingas už šias kompiuterių atakas, nes elektroninius pėdsakus atsekti labai sunku", CNN teigė teisėtvarkos pareigūnas." Kaip patogu. Nematomas priešas. Nereikia jokių tikslių faktų, tereikia apkaltini "hakerius".

Nesvarbu, kas yra atsakingas, tačiau arba jis visiškai nesupranta situacijos, arba žino, ką daro. Pastarasis variantas turi ypač rūpėti "hakeriams".

Kiek kartų "hakeriai" buvo apkaltinti dėl pakenkimo šioms interneto svetainėms: cnn.com - 14, msnbc.com - 13, zdnet.com - 4, abcnews.com - 0.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Gynybos pramonė Lietuvoje: vardina dideles perspektyvas, bet pasigenda svarbių valstybės žingsnių

Pastaraisiais metais Lietuvos gynybos pramonė tobulėja ir plečiasi itin sparčiai. Karas Ukrainoje...

Pomėgį pavertė sėkmingu verslu – per dieną sulaukia 300 klientų: turi gudrų planą ateičiai

Nors Lietuvoje neturime kalnų ir uolų, užsiimti laipiojimo sportu gali kiekvienas. „Bonobo...

Karas Ukrainoje. Žiniasklaida: JAV ruošia 6 mlrd. vertės karinės pagalbos paketą Ukrainai Ukraina atitraukia iš fronto amerikietiškus tankus „Abrams“

JAV ruošiasi paskelbti vieną didžiausių karinės pagalbos paketų Ukrainos istorijoje. Bendra jo...

Mokslininkai apskaičiavo, kaip ir kodėl atsirado Mėnulis – dėmesį patraukė objektas asteroidų žiede

Mėnulis atsirado, kai į pirmykštę Žemę trenkėsi Marso dydžio kūnas Tėja. Kad Tėja...