aA
Irakas buvo klaidingai įtariamas kompiuterinių atakų prieš šimtus JAV gynybos tarnybinių stočių rėmimu.
JAV šaltinių teigimu buvo manoma, jog Irakas pasamdė įsilaužėlius, kad šie 1998 Jungtinių Tautų (JT) ir Irako konflikto metu, pultų mažiausiai 200 įvairiausių gynybos tarnybinių stočių, priklausančių Pentagonui ir karinėms pajėgoms.

Tačiau tik po JT atliktų išsamių tyrimų paaiškėjo, kad skandalo priežastis buvo izraeliečių bei amerikiečių paauglių žaidimai.

“Įsilaužėliai pateko bent į 200 neklasifikuotų JT kariuomenės kompiuterinių sistemų, įskaitant 7 Oro pajėgų, 4 Jūrų laivyno, Energetikos departamento nacionalinės laboratorijos, NASA ir universitetų tarnybinių stočių”, sakė Edgaras A.Adamsonas, JT “National Central Bureau of Interpol” vadovas. “Įsilaužimai buvo vykdomi iš Vidurio Rytuose įsikūrusių interneto paslaugų teikėjų tinklų, todėl buvo galima manyti, kad čia įsipainiojęs Irakas ir jo kariniai kėslai”.

Praėjus kelioms dienoms po izraeliečių įsilaužėlių susekimo, nesunku buvo surasti ir jų kolegas kaliforniečius.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0