aA
Visame pasaulyje išgarsėjęs įsilaužėlis Kevinas Mitnickas nusprendė truputį pasipelnyti, pardavinėdamas įvairius savo daiktus interneto aukcionuose. Aukcione “eBay.com” jis suspėjo parduoti mobilųjį telefoną ir kišeninį kompiuterį TRS-80, tačiau vėliau tinklalapio administracija nebeleido jam pardavinėti asmeninių daiktų motyvuodama tuo, kad teismas uždraudė įsilaužėliui naudotis asmeniniu kompiuteriu.
Kevin Mitnick
Parduoti daiktus K.Mitnickui taip pat neleido ir “Yahoo!” bei “Amazon.com”. Dabar jo daiktus galima įsigyti interneto aukcione “Dutchbid.com”, kuriame parduodamas lipdukas su užrašu “Išlaisvinkite Keviną” bei įsilaužėlio parašu ir netgi speciali JAV kalėjime kalinčio asmens identifikavimo kortelė.

K.Mitnickas pasipiktino didžiausių interneto aukcionų vadovų, uždraudusių jam pardavinėti asmeninius daiktus, elgesiu. Susiklosčiusią situaciją jis vadina “absurdiška ir nevykusia”. Tačiau svetainių atstovai laikosi kitos nuomonės: “Pardavinėti kažką, kas priklauso valstybei, yra nelegalu. Jei K.Mitnickas pateiks mums įrodymus, kad turi teisę parduoti minėtus daiktus, mes tikrai leisime tai padaryti”, - sakė “Amazon.com” atstovė Richele Craveiro.

Tuo tarpu valstybės pareigūnai neskuba patvirtinti ar paneigti minėtos identifikavimo kortelės pardavimo teisėtumą. Tiesa aukciono “Dutchbid.com” vadovų tai nejaudina – jie K.Mitnicko veiksmų nelaiko nelegaliais.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0