aA
Internete vis daugiu atsiranda svetainių, kuriose darbdaviai ir ieškantieji darbo nemokamai gali sužinoti vieni apie kitus.
Ketvirtadienį dar vieną svetainę atidarė Estijos įmonė "CV-Online". Ji jau teikia tokias paslaugas Estijoje, Latvijoje, Suomijoje, Rusijoje, Vengrijoje, Lenkijoje ir Čekijoje.

UAB "Media Works" (MW) prieš 3 savaites atidarė interneto svetainę cv.lt, kurioje darbdaviai galės skelbti apie vakuojančias darbo vietas, reklamuoti savo įmonę, o ieškantieji darbo - pateikti savo gyvenimo aprašymą, vadinamąjį CV.

Pasak Eglės Šilinskienės, MW projekto vadovės, šios svetainės informacija prieinama visiems darbuotojams, įdarbinimo agentūroms ir siūlantiesiems darbą.

MW nepretenduoja vykdyti darbuotojų atrankos, todėl ji nesuinteresuota konkuruoti su kitomis įdarbinimo agentūromis ir slėpti kandidatų duomenų. Tačiau, siekdama išlaikyti konfidencialumą, darbdaviams, norintiems peržiūrėti CV, slaptažodį pasako tik patikrinę, ar jų ketinimai rimti.

Už suteikiamą informaciją ketinama imti mokestį, kai svetainėje susikaups per 1.000 CV - dabar joje yra apie 430 CV. Daugiausia darbo ieško programuotojai, rinkodaros bei pardavimų specialistai, finansininkai. Šia duomenų baze naudojosi jau per 70 darbdavių bei įdarbinimo agentūrų. MW už 69 Lt gali parašyti kreipimosi laišką ir CV lietuviškai, o už 89 Lt - angliškai.

Neseniai atidaryta ir valstybinės darbo biržos svetainė, kurioje pateikiama informacija, kokiuose miestuose kokių reikia darbuotojų.

Svetainėje langas.net ieško arba siūlo darbą užsienyje studijuojantiems arba studijavusiems žmonėms.

Bene viena iš pirmųjų sukurta 5ci.lt/jobforum svetainė, kurioje darbuotojai ir darbdaviai gali nemokamai skelbtis apie save.

"Verslo Žinios"
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0