aA
Gegužės viduryje Birštone bus oficialiai atidarytas Lietuvos kulinarinio paveldo muziejus, kuriame saugomi su maisto gamyba susiję eksponatai. Tai – antikvariniai baldai, paveikslai, indai, stalo įrankiai ir kita.
Stalo serviravimas
Stalo serviravimas
© Corbis/Scanpix
Kolekciją, kurią sudaro daugiau nei 4 tūkst. XVI–XX a daiktų, verslininkas ir kolekcininkas Vaclovas Kontrauskas kaupė apie 20 metų.

Muziejus lankytojus kviečia dalyvauti pažintinėse edukacinėse programose: „Dzūkų valgiai“, „Mūsų senolių valgiai“, „Advento, Kūčių, Kalėdų valgiai“, „Suvalkiečių valgiai“, „Pamario krašto valgiai“, „Žemaičių valgiai“, „Aukštaičių valgiai“, „Medus – ir maistas, ir vaistas“, „Gydomosios arbatos“, „Lašinių fiesta“, „Velykų margučiai“ ir kt.

Muziejus įdomus tiems, kuriems rūpi lietuvių tautos kulinarijos paveldas, mitybos kultūros raida, vaišių papročiai, tradicinės šventinių, apeiginių ir kasdienių valgių gamybos technologijos bei receptai.

www.lrt.lt
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0