aA
Nueinančios daugumos - Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) - atstovas Arvydas Vidžiūnas net ir pralaimėtuose Seimo rinkimuose teigia randąs teigiamų momentų.
Seimo Pirmininko pavaduotojas Eltai sakė džiaugiąsis, pavyzdžiui, tuo, jog nepasitvirtino didžiausi būgštavimai - kad į valdžią ateis "neprognozuojama ir žiaurių socialistinių nuostatų" Valstiečių partija arba balsų daugumą surinks Naujosios sąjungos lyderis Artūras Paulauskas "su savo neaiškia komanda". A.Vidžiūnas teigė esąs patenkintas "visai neblogu liberalų pasirodymu".

Daugiausiai naujojo Seimo mandatų surinkus Algirdo Brazausko socialdemokratinei koalicijai, A.Vidžiūnas prisiminė ankstesnius ketverius LDDP valdymo metus, per kuriuos, jo žodžiais, "Česlovas Juršėnas bei Algirdas Brazauskas, nepaisant didelių padarytų klaidų, vis dėlto kreipė Lietuvą Europos kryptimi - gal sukandę dantis, bet kreipė".

A.Vidžiūnas sakė manąs, kad Lietuvos konservatoriai ir toliau konstruktyviai rems svarbiąsias strategines valstybės kryptis. "Ta koalicija ar mažumos Vyriausybė, kuri rems 2002 metų stojimo į NATO datą, kuri nemažins, kaip siūlo Naujoji sąjunga, išlaidų krašto apsaugai, kuri darys reformas Europos Sąjungos ir žmonių labui, kuri nekalbės apie nacionalizavimą - ta ir gaus mūsų paramą",- pabrėžė A.Vidžiūnas.

TS (LK) atstovas pripažįsta esant sunkiai įmanoma, kad konservatoriai būtų pakviesti į Vyriausybę. Tačiau, politiko teigimu, jie galės tapti parama tai Vyriausybei, kuri rems principines Europos integracijos nuostatas ir kitus strateginius tikslus.

Tačiau pralaimėjimo kartėlio A.Vidžiūnas taip pat neslepia. Preliminariais duomenimis, konservatoriams turėtų atitekti tik 7-8 parlamentarų mandatai. "Tikėjausi, kad naujajame Seime turėtume gauti bent jau kokias 15 vietų",- prisiminė jis savo prognozes prieš rinkimus. "Ką dabar padarysi, rinkėjai visą laiką teisūs", - apibendrino A.Vidžiūnas, pridurdamas, kad šitie rinkimai vis dėlto nebus ypač reikšmingi mūsų valstybės gyvenimui ir neatneš "kokios nors naujos krypties".

ELTA
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Lietuvos bendrabučiai atveria duris negalią turintiems studentams, tačiau stovi tušti regos negalią turinti studentė – aš jau iš anksto žinojau, kaip bus

Lietuvos universitetuose studijuoja šimtai įvairių negalių turintys žmonės, tačiau gyventi...

Delfi Plius dokumentikos premjera: „Narkotikai: realybės dozė“ – išskirtinės ir dar negirdėtos išpažintys prieš kamerą

„Noriu sugriauti mitą, kad žmonės, vartojantys psichoaktyvias medžiagas yra kitokie: keisti ar...

Prieš su ruse kovoti nesutikusią lietuvę – kibernetinė ataka: akivaizdu, kad tai kažkam labai nepatiko (2)

Po to, kai Lietuvos bokso federacija savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje paskelbė...

Naujausios kartos roboto nebeatskirsite nuo gyvo žmogaus – neįtikėtina, ką jis daro: tai naujos eros pradžia

Kolumbijos universiteto Kūrybinių įrenginių laboratorijos inžinieriai sukūrė robotą vardu...